fbpx

Therapeutische infrarood warmte

Bij Lively Yoga werken wij met gekwalificeerde infrarood glaspanelen. Deze mogen benoemd worden tot de meest schone, gezonde, duurzame en co2 vrije warmte panelen. De infraroodpanelen geven lange infrarood golven af met een hoog gezondheids aspect.

Wij werken met speciale infrarood platen speciaal ontwikkeld voor Hot Yoga & therapeutische healing.

Hoe voelt FAR Infrarood warmte?

FAR infrarood is een stralingswarmte die je met het blote oog niet ziet en hetzelfde gevoel geeft als de warmte van de zon. Het is zelfs dezelfde vorm van warmte die door je eigen lichaam wordt afgegeven. Het is de meest basale vorm van verwarming die de mens kent. Stralingswarmte verwarmd geen lucht – die weinig warmte vasthoudt en verdwijnt.

Behaalde resultaten met yoga en FAR infraroodwarmte panelen bij Lively Yoga

 • • Acne verminderingen/onrustige huid, onderhuidse ontstekingen (verdwenen)

  • Spanningshoofdpijn (verdwenen)

  • Chronische nek,- rug,- en schouderklachten (verdwenen)

  • Whiplash klachten (verdwenen)

  • Opgezwollen (vocht) knie (verdwenen)

  • Reumatische ontstekingen (pijn verzachting en zware vermindering)

  • Overspannen/burn-out (de yoga heeft hulp geboden in het herstel proces)

  • Onrust lichaam en hoofd (verdwenen)

 • • Spierpijn na het sporten (verdwenen)

  • Kramp tijdens hardlopen (verdwenen)

  • Verbeterde prestatie bij hardlopen en andere sporten

  • Fybromyalgie (Verzacht klachten, klachten op achtergrond)

  • Rugklachten door zittende of staande baan (verdwenen)

  • Verkoudheid (verdwenen)

  • Vermindert het verouderingsproces

  • Reinigen / detox voor het lichaam

  • Afvoer/ontgifting van zware metalen in het lichaam

  • Flexibiliteit (bevordert)

FAQ THERAPEUTISCHE INFRAROOD WARMTE

Net zoals de zon de aarde verwarmt, zo kunnen infrarood stralen van warmtepanelen de warmte (en het comfort) van de zon naar binnen brengen. Met infrarood warmtepanelen wordt elektriciteit omgezet in onzichtbare infrarood straling (FIR = Far Infra Red). Deze onzichtbare infrarood straling verwarmt niet de lucht (= convectieverwarming, zoals bijvoorbeeld de radiatoren van de centrale verwarming), maar de vloer, muren en alle “objecten”, zoals personen, meubels, planten en dieren die zich in de ruimte bevinden.

De lucht in de ruimte wordt indirect verwarmd omdat de vloer, muren en de “objecten” de opgenomen warmte weer afstaan aan de omgeving. Net zoals de opgewarmde aarde (en alle “objecten” daarop) de warmte afgeeft aan onze atmosfeer.

Met infrarood warmtepanelen wordt de ruimte gelijkmatig verwarmd en is er nauwelijks verschil in temperatuur tussen vloer en plafond.

Far Infrared warmte stimuleert de cellulaire stofwisseling die het regeneratieve vermogen verhoogt van het lichaam en het helpt de goede werking van het zenuwstelsel te herstellen. Far Infrared energie wordt zeer gemakkelijk geabsorbeerd door het menselijk lichaam . Het lichaam heeft zijn eigen mechanisme voor het produceren van FIR die genezing en cellulaire herstel stimuleert.

Wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan Far Infrared stralen zullen onze genezingsprocessen worden gestimuleerd en de eigen herstellingsreacties van het lichaam worden geactiveerd. Far Infrared warmte ontgift het lichaam van zware metalen, pesticiden en andere giftige stoffen. Vanwege de huidige hoge niveaus van stress en toxiciteit wordt het natuurlijke vermogen van het lichaam om te genezen vaak aangetast. Sommigen van ons hebben zodanig kritische spanning en / of toxische niveaus bereikt dat we niet meer zelf de energie hebben om te ontgiften of ons lichaam te repareren. Far Infrared straling zal selectief worden geabsorbeerd door die weefsels die een boost nodig hebben. Onze thermische energie zal stijgen, weefsels zullen actiever worden en het tempo van de stofwisseling zal toenemen. Het is bijna alsof de batterij van het lichaam opnieuw wordt opgeladen.

(Lees meer over ontgifting van zware metalen onder ‘Infrarood en de ontgifting van zware metalen in ons lichaam‘)  

De intensiteit van de Far Infrared energie die door het lichaam wordt geproduceerd fluctueert voortdurend. Wanneer de intensiteit hoog is, voelen we ons gezond en zijn we in staat om kwalen te overwinnen. Zodra de infrarood energie niveaus beginnen te dalen, zijn we meer onderworpen aan ziekten en hebben we de neiging sneller te verouderen. Far infrared stralen helpen om het lichaam van chemicaliën en verontreinigingen ontdoen, verjongt de cellen, weefsels en organen van het lichaam waardoor het zelf genezend vermogen wordt geactiveerd.

FAR infrarood is een stralingswarmte die je met het blote oog niet ziet en hetzelfde gevoel geeft als de warmte van de zon. Het is zelfs dezelfde vorm van warmte die door je eigen lichaam wordt afgegeven. Het is de meest basale vorm van verwarming die de mens kent. Stralingswarmte verwarmd geen lucht – die weinig warmte vasthoudt en verdwijnt.

In sauna’s werken ze vooral met korte golf infrarood. Hier zie je ook dat de ruimte altijd rood gekleurd is. De korte golf reikt alleen het huid oppervlakte. Het warmt de huid op en gaat hierdoor een in korte tijd transpireren. Dit kan al een heel fijn effect hebben voor het lichaam en de geest.

Lange golf daarentegen begint op te warmen in de diepere lagen van het lichaam. Hierbij te denken aan de spieren, de dieper gelegen weefsels en de gewrichten. Dit heeft als grote voordeel dat de warmte veel ontspanning biedt op de spieren, gewrichten en weefsels. Klachten, rug,- nek,- schouder,- gewrichtsklachten verzachten en verdwijnen door de ontspanning en de warmte. Er is onderzocht, bewezen en ontdekt dat FAR Infrood healing een heel hoog genezend vermogen heeft.

Meer over het helend vermogen van de infrarood is verderop te lezen

Doordat de lange golf van de FIR infrarood panelen de diepere lagen in ons lichaam opwarmen, geeft het volledige ontspanning op de spieren, gewrichten, weefsels, bindweefsel en pezen. Dit geeft als voordeel dat het lichaam in korte tijd van binnenuit opgewarmd wordt en hierdoor gemakkelijker in yoga houdingen komt. Hierdoor geef je het lichaam de mogelijk om spanning op de spieren los te laten, te strekken en de spieren en het dieper gelegen bindweefsel te verlengen. Pijnklachten komt meestal door teveel spanning in het lichaam, teveel spanning betekend weinig bewegingsruimte van de spieren en de weefsels. Deze spanning creëren de pijnen in ons lichaam.

Enkele voordelen van Far Infrared warmte

 • Ontstresst het lichaam en de geest
 • Anti-inflammatoir ( onstekkingsremmend en pijnstillend effect)
 • Stimuleert de bloedsomloop
 • Gaat depressie tegen
 • Activeert het zelf genezend vermogen
 • Werkt ontspannend
 • Detoxt het lichaam en de geest
 • Remt het verouderingsproces
 • Ideaal bij rug,- nek,- en schouderklachten
 • Vermindert lichamelijke klachten
 • Algehele body work-out
 • Levert (top) sporters, fietsers en runners betere prestaties en een sneller herstel
 • Sneller herstel bij blessures

De infrarood panelen die gebruikt worden bij Lively Yoga hebben een anti-bacterieel effect, waardoor mijten en bacteriën worden gedood. Ook is er sprake van een geur-neutraliserend effect. Op deze wijze wordt ervoor gezorgd dat de hygiëne tijdens een zweet les hoog staat.

Far Infrared (FIR) stralen vormen een onzichtbaar spectrum van het zonlicht ontdekt door een wetenschapper genaamd Sir William Herschel in 1800. Zijn onderzoek leidde tot de ontdekking dat er niet alleen de bekende zichtbare stralen zijn zoals rood, oranje, geel, groen, blauw en violet plus, maar dat er ook onzichtbare stralen zijn zoals Gamma, Ultraviolet en infrarood.

FIR stralen zijn aanwezig in het spectrum tussen zichtbaar licht en microgolven. Deze onzichtbare band van licht wordt gevoeld als warmte. Ongeveer 80% van de zonne-energie bestaat uit FIR en 60% ervan ligt tussen van 10-20 micron. Het menselijk lichaam produceert FIR tussen 8-14 micron. Onder invloed van infrarood stralen zal het activiteitenniveau van onze atomen worden verhoogd en wordt er warmte opgewekt.

Albert Szent-Gyorgi, Nobelprijswinnaar en de ontdekker van vitamine C, geloofde dat alle energie van de zon een grote invloed heeft op ons. Zijn onderzoek toonde aan dat licht letterlijk de fundamentele biologische functies van het lichaam kan veranderen.

De infrarood warmte draagt bij om de mitochondriën* krachtiger te maken en te ontgiften van zware metalen* in ons lichaam. Mitochondriën zijn vooral erg gevoelig voor zware metalen en toxische stoffen. Een extra voordeel van infrarood naast het ontgiften is dat infrarood licht het water in je lichaam omzet in EZ-water*, dat mitochondriën nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren.

Wat zijn mitochondriën?

De mitochondriën in je cellen zijn je energiecentrales die energie produceren. Mitochondriën in een cel zien eruit als een minuscule boontjes. Iedere cel in je lichaam bevat mitochondriën; dit kan variëren van 10.000 tot wel 5.000 mitochondriën per cel.  

Wat zijn zware metalen in ons lichaam?

Helaas hebben wij te maken met veel schadelijke/zware metalen die ons gezondheidssysteem aantasten. Deze zware metalen krijgen wij binnen via bijvoorbeeld voeding, magnetron, verpakkingsmaterialen, niet-natuurlijk cosmetica, lucht etc. Zware metalen die wij hierdoor binnenkrijgen en dus schadelijk zijn voor onze gezondheid zijn; cadmium, aluminium, kwik, lood, arseen, nikkel.

Wat is EZ-water?

Prof. Gerald Pollack, hoogleraar biomedische technologie aan de Universiteit van Washington en uitgever van het wetenschappelijke tijdschrift Water, ontdekte dat het water in onze cellen een heel ander type water is dan het water in de natuur dat wij kennen als H2O. Hij noemt dit water in ons lichaam exclusion zone of EZ water.

Dit is een vierde vorm van water naast vloeibaar, waterdamp en vast (ijs). We zouden EZ-water kunnen zien als water in de vorm van gel. Het water dat we drinken, H2O, wordt in ons lichaam omgezet in deze lichaamseigen vorm van water en opgenomen in je cellen. Als cellen niet genoeg EZ-water bevatten, dan drogen ze uit en functioneren ze minder goed. Dit EZ-water is nodig om onze mitochondriën optimaal te kunnen laten functioneren. De mitochondriën worden krachtiger bij volop EZ-water in je lichaam.

Bron: Marjolein Dubbers, Eet meer energie.

M
edische feiten en onderzoeksresultaten

Wereldwijde FAR infrarood thermische therapie Medische feiten, gegevens en onderzoeksresultaten van FIR infrarood en het genezings en herstellingsvermogen hiervan.

Bron: Chi Machine International

 1. Therapeutisch effecten van FIR Infraroodwarmte – Hoofdstuk 9 van ‘Therapeutische warmte en koude, vierde editie’, Editors Justus F. Lehmann, MD Williams en Wilkin – meldt dat Far Infrarood warmtetherapie het volgende doet;
 • Verlaagt de stijfheid van de gewrichten.
 • Verlicht spierspasmen.
 • Verhoogt de bloedstroom.
 • Leidt tot pijnverlichting.
 • Beïnvloedt weke delen letsel.
 • Verhoogt de rekbaarheid van het collageenweefsel.
 • Helpt bij het oplossen van inflammatoire geïnfiltreerd, oedeem.
 1. FIR Infrarood warmtetherapie algemene eigenschappen omvatten de bevordering van circulatie, vermindering en verlichting van pijn, zwellingen en ontstekingen, eliminatie (verwijderen) van afvalstoffen zoals zware metalen, ontspanning en comfort.
 2. Duitse medische onderzoekers concludeerden dat een sessie Fir infrarood thermische therapie gedurende meer dan 1 uur een aanzienlijke verlaging van de bloeddruk kan hebben dankzij een aanhoudende perifere vaatverwijding. Ze merkte ook op dat de viscositeit van het bloed was verbeterd.
 3. Infrarood voor cosmetisch gebruik. Fir Infrarood is een zeer populaire methode om acne te behandelen. Ze lijken te werken doordat de talgklieren krimpen en de Fir infrarood ontstekingen remmend is.
 4. Japanse onderzoekers hebben gemeld dat Fir infrarood stralingswarmte de negatieve effecten van giftige elektromagnetische bronnen ( zoals mobiele telefoons, magnetron etc) tegengaat.
 5. De Chi-energie ook bekend als Qi, is de levenskrachtenergie die aanwezig is in elk levend wezen. Wanneer een persoon ziek is kan de stroom van de QI intern worden onderbroken en kunnen verschillende organen in disbalans raken/organische klachten. Als de juiste informatie kan worden geleverd in het lichaam via andere kanalen, of als nieuwe informatie in het lichaam kan worden gegenereerd door oefeningen door patiënten, zullen de buiten werking gestelde organen hun juiste functie hervatten. Dit is hoe acupunctuur en Fir infrarood therapie verschillende fysieke omstandigheden neutraliseren en het lichaam fit blijft. – ‘’The Scientific Basis and Therapeutic benefits of Far Infrared Ray therapy’, Yamazaki Toshio, Japan.
 6. In Japan hebben Hideyoshi Toyokawa en andere de effecten van FIR infrarood op wondgenezing onderzocht. De resultaten toonde aan dat Far infrarood warmte de wondgenezing aanzienlijk kan verbeteren. De resultaten zijn te lezen in het online tijdschrift ‘Experimental Biology and medicin’.

O
psomming gerapporteerd in Japan als geneeswijze van FAR infrarood-warmte therapie

Bron: Chi Machine International

 • In Japan aangetoonde resultaten

  • Astma, bronchitis
  • Reumatoïde artritis (7 van de 10 gevallen opgelost in één klinische studio – 7 van de 7 in een andere)
  • Bestrijden van kankerpijn (pijnvermindering in later stadium)
  • Koude handen en voeten ( een fysiotherapeut ontdekte dat 20-50% verbetering werd behaald)
  • Cystitis/ blaasontsteking (verdwenen)
  • Duodenale/maagzweren (geëlimineerd)
  • Gastritis/ ontsteking van het maagslijmvlies (verdwenen)
  • Hepatitis (verdwenen)
  • Keloiden ( aanzienlijk verzacht en in sommige gevallen volledig verdwenen)
  • Slaapproblemen
  • Postoperatieve verklevingen (verminderd)
  • Stralingsziekte (verlichte tekenen en symptomen)
  • Lage rugpijn
  • Bursitis. Slijmbeursontsteking
  • Brain Contusion (versnelde genezing)
  • Spierspanning (ontspannen)
  • Spier spasmen (verminderd)
  • Spierpijn na het sporten (goede resultaten – van vitaal belang bij competitieve atleten)
  • Schouderpijn (meer ontspanning)
  • Lichaamsgeur ( ontgiften)
  • Verstopte poriën
  • Roos (verhoogde bloedstroom door de hoofdhuid)
  • Eczeem en psoriasis
  • Laceratie (sneller genezing met minder pijn en littekens)
  • Brandnetel uitslag
  • Huidaandoeningen (verbeterd)
  • Huidproblemen (acne en mee-eters)

 • BDR Masao Nakamura van de Medische kliniek O en P in Japan meldt met succes met thermische therapie

  • Acne
  • Artritis
  • Oor infecties
  • Slapeloosheid
  • Menopauze
  • Whiplash
  • Ischias
  • Schouderstijfheid

Click to access the login or register cheese