EXTRA LANGE HOT YIN YOGA SESSIE 30◦C MET VERDIEPING ZONDAG 6 MEI 11:00 – 13:00 UUR

Op zondag 6 mei gaat Marieke je meenemen in een extra lange Hot Yin Yoga sessie met mooie verdiepingsaspecten. De Yin Yoga wordt gegeven in een infrarood verwarmde ruimte van circa 28 graden. De infrarood panelen (Infrared Therapy), hebben een therapeutisch en helend effect op het lichaam en de geest, naast alle positieve elementen die de yin houdingen daarnaast al hebben.

De infrarood panelen stralen warmte af dat het lichaam, maar ook de geest, de ruimte geeft om in een diepere ontspanning te komen. De warmte komt langzaam in contact de huid, met gesloten ogen en een comfortabele liggende houding, brengt het je langzaam naar rust en serene.

Bij yin yoga staat de kracht van overgave en het voedende aspect van energie teruggeven aan jezelf centraal, een moment van opladen. Het staat in verbinding met moeder aarde die ons draagt en voedt terwijl de yang energie in verbinding staat met de meer actieve energie behorende bij de lucht. Een mooi moment om meer aandacht te geven aan een practice die de yin, moeder aarde kwaliteiten in ons versterken en ons in balans houdt met de mannelijke yang activiteiten.

Yin Yoga werkt in vergelijking met andere yogavormen niet op spierkracht, maar op het bindweefsel in je lichaam. In je bindweefsel vind je volgens de traditionele Chinese geneeskunde energiebanen, meridianen genoemd, die door het hele lichaam lopen en verbinding maken met je organen. Dit zijn dezelfde energiebanen waarin de acupunctuur mee wordt gewerkt. Naast acupunctuur is het aanbrengen van een stretch of compressie een manier om de energiestroom te beïnvloeden. Zo kan het zijn dat je met een stretch in je been de energie behorende bij je lever stimuleert.

Hoe dit werkt zal in deze lange xxl sessie uitlegt worden tijdens de houdingen.

We starten met een lange yin practice en sluiten af met een meridianen nidra. De meridianen nidra gebeurd liggend, waarbij je met je aandacht energie door de meridianen begeleid. Dit brengt je dat je gerust en met nieuwe energie je dag vervolgt.

Datum: Zondag 6 mei

Tijd: 11:00 – 13:00 uur

Prijs: Leden € 25,00 Niet-leden € 30,00

Aanmelden: Info@livelyyoga.com

 

Locatie:

Lively Yoga

Louis Loyensstraat 5, 1ste etage

6221 AK Maastricht

043- 311 85 08