FAQ Lively Yoga 

Is de infrarood  in de sauna dezelfde infrarood die jullie gebruiken in de studio tijdens de Hot Yoga les?

Vaak wordt gedacht dat infrarood in een sauna hetzelfde is als infrarood bij de Hot Yoga. Hier zit wel degelijk een groot verschil tussen.

Ten eerste kun je de infraroodgolven verdelen in korte en lange infrarood golven. De infrarood in een sauna beschikt over korte golven en daarentegen de infrarood tijdens Hot Yoga over lange infrarood golven.

Korte infrarood golven warmen de huid van buitenaf op en de eerste laag spieren die zich net onder de huid bevinden. Dit zorgt ervoor dat je lichaam snel gaat transpireren en logischerwijs de poriën open gaan staan.  Dit is ook de reden dat er een  maximale tijd gebonden zit aan de infrarood in een sauna, blijf je er te lang in dan is er kans op verbranding.

Hot Yoga werkt met Hot Yoga panelen die lange infrarood golven afstralen. Deze lange infrarood golven warmen van binnenuit je lichaam op. De golven werken dieper op je lichaam door en verwarmen je gewrichten en spieren op. Daarom zijn de lange infrarood golven zo ontzettend goed voor onder andere spier herstel, gewrichtsontstekingen, spierontstekingen, huidaandoeningen etc. De lange infrarood golven worden daarom ook wel Infrared Heat Therapy genoemd. De infrarood heeft een therapeutische werking op het lichaam en de geest.