Hot Yoga Bikram Style

Nieuw

  • 90 minuten Hot Yoga Bikram Style met Eva.
  • elke donderdag van 20:00 – 21:30 uur

 

Wat is Bikram Yoga?

Bikram Yoga is een bepaalde stijl van Yoga. Kenmerkend is de warmte waarin het wordt uitgeoefend. De temperatuur in de Bikram ruimte kan namelijk variëren van 34 tot 40 graden Celsius. Naast de warmte in de ruimte de luchtvochtigheid ook hoog. Door de warmte wordt je flexibel (voorkomen van blessures) en ga je zweten (lichaam ontgiften). Tijdens Bikram yoga wordt de ruimte verwarmt met warme lucht die naar binnen geblazen wordt. Bij Hot Yoga en in Lively Yoga studio wordt de ruimte verwarmt door lange infrarood golven via infrarood panelen. Hierdoor transpireert je lichaam pas later wanneer je een tijd bezig bent met de les ten opzichten van de Bikram Yoga waar je gelijk transpireert wanneer je de ruimte binnenstapt. Dit komt omdat de warme lucht die bij de Bikram naar binnen geblazen wordt je huid verwarmd, de infrarood bij Hot Yoga warmt het lichaam dieper van binnenuit op; je spieren, je dieper gelegen bindweefsel, je botten en je gewrichten. Dit heeft veel positieve uitwerkingen omdat de infrarood een therapeutische werking heeft op het lichaam en de geest.

Een Bikram Yoga sessie duurt 90 minuten. In deze 90 minuten neem je 26 asana’s (yoga-posities) aan die elk 2 keer worden uitgevoerd inclusief 2 ademhalingsoefeningen. Op deze manier strek je je spieren, worden je gewrichten soepel en worden je organen gemasseerd.

Bikram Yoga verschilt met andere Yoga stijlen door het ontbreken van de Zonnegroet voor het begin van de sessie. De Zonnegroet is bij andere Yoga stijlen een serie van 12 houdingen, die in een ononderbroken en soepele beweging worden uitgevoerd. Iedere beweging van de zonnegroet valt samen met een bepaalde ademhaling. De Zonnegroet versterkt je en zorgt voor een soepel lichaam. Tevens zorgt de zonnegroet ervoor dat je je lichaam van binnenuit gaat opwarmen alvorens je naar de houdingen gaat. Met Hot Yoga wordt je lichaam opgewarmd door de infrarood. Door de hoge temperaturen in de ruimte is de Zonnegroet niet nodig.

Veel beoefenaars en instructeurs van Bikram Yoga zeggen veel verbazingwekkende fysieke voordelen te hebben, zoals een volledig herstel van oude verwondingen en chronische ziektes. Hot Yoga heeft daarnaast nog eens het pluspunt dat er gewerkt wordt met infrarood en dit alleen al vele complicaties verbetert.

Meer weten? kijk hier.