Wat is het verschil tussen infrarood in de sauna en infrarood bij Hot Yoga?

Infrarood theraphie,
Wat is het verschil tussen infrarood in de sauna en infrarood bij Hot Yoga?
Vele van jullie ervaren het enkele keren per week of eens per week wat de effectieve voordelen zijn van infrarood op jouw lichaam en geest. Toch wil ik nog een extra column delen met jullie over de werking van de infrarood. Zoals jullie weten heeft de werking van de infrarood ontzettend veel voordelen voor je lichaam en geest.

Vaak merk ik dat mensen denken dat infrarood in de sauna hetzelfde is als de infrarood tijdens de Hot Yoga. De infrarood in een sauna en de infrarood van de Hot Yoga zijn niet hetzelfde. Zo is er een verschil tussen korte en lange infrarood golven, de infrarood in een sauna beschikt over korte infrarood golven en daarentegen beschikken de infraroodpanelen bij de Hot Yoga over lange infrarood golven.

Korte infrarood golven warmen de huid en de spieren op die zich net onder de eerste huidlaag bevinden. Tevens zorgen korte infrarood golven ervoor dat de poriën open gaan staan. ( logisch ook aangezien het je huid verwarmt) Dit is ook de reden dat je in een sauna maar een bepaald aantal minuten in de infraroodsauna mag; blijf je er langer dan de aanbevolen tijd, dan is er kans op verbranden en kan je lichaam over verhit raken.

De Hot Yoga panelen beschikken over lange infraroodgolven. Deze lange golven hebben een diepere werking op je lichaam. Het warmt je spieren en gewrichten op, dus het begint je lichaam op te warmen van binnenuit, daarentegen de korte golven warmen jouw lichaam op van buitenaf.

Tevens is hier ook het vochtverschil dat een grote rol speelt. Wanneer je huid verwarmt wordt, zweet je als eerste snel waardoor er een hoger vochtigheidsgehalte is dan wanneer je gewrichten en spieren als eerste opgewarmd worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *