Vikasa Yoga bij Lively Yoga Maastricht

Vanaf 6 oktober staat op vrijdagavond om 18:00 uur Vikasa Yoga op het lesrooster. Voorheen was dit een Power Vinyasa voor gevorderde. Dit zal veranderen naar een Vikasa Yoga les. Het is een soortgelijke les, alleen gaat de Vikasa yoga nog een stap verder. Dus alsnog een les voor gevorderden met beheersing van de nodige lichaamskracht.

Ik heb Vikasa Yoga mogen leren en ontdekken tijdens mijn verblijf in Thailand 2 jaar geleden. daar heb ik een intensity training gevolgd van een volle maand. Een hele intensieve maar vooral krachtige training. Een stukje rust vinden in je lichaam en je mindset onder controle hebben, is vooral belangrijk tijdens de yoga vorm. Lukt dit niet, dan is de les moeilijk vol te houden. Vikasa Yoga is een krachtige yoga vorm die ontwikkeld en bedacht is door een Rus, Konstanin Miachin.

Geïnspireerd vanuit de Muay Thai Boxen heeft hij in Thailand een yogavorm ontwikkeld die een soortgelijke krachttraining en uithoudingsvermogen biedt. Vikasa yoga is daarom specifiek gebaseerd op fysieke kracht & core opbouw en gaat een stap verder dan power yoga. Het hebben van de nodige lichaams- en spierkracht of de nodige ervaringen met power/ashtanga of vinyasa yoga is een vereiste om aan deze les te kunnen deelnemen. Door de krachtige houdingen, de opbouw en het uithoudingsvermogen wordt gewerkt aan het versterken van de spieren en het ‘core’ gedeelte. De houdingen kunnen langer aangehouden worden waardoor er niet alleen op de bovenste spierlagen gewerkt wordt, maar ook op de diepere lagen, het bindweefsel. Dit zorgt ook voor extra versterking en opbouw van je lichaam. Verder is mindset en ademhaling een belangrijk onderdeel van deze yoga soort. Zonder bewuste ademhaling en zonder positieve gedachten zal Vikasa yoga slopend zijn in plaats van uitdagend en fijn. Naast de rust, balans, flexibiliteit en uitdaging die Vikasa yoga je geeft, heeft het ook zijn voordeel dat je lichaam ‘shape’ op een positieve manier versterkt en zichtbaar wordt.