Welke link heeft yoga met genezing, yoga, pijnbestrijding, self-healing, pijnklachten, rugklachten?

Welke link heeft yoga met genezing/self-healing/health care?

Bron: Kelly McGonigal
Yoga als pijnbestrijding
De kracht van yoga schuilt in het diepe begrip van de relatie tussen lichaam en geest. Yoga wordt in tijdschriften soms aangeprezen als een geweldige sport,  maar het doel van traditionele yoga is het herstellen van de lichamelijke gezondheid en rust in de geest.
Als je kunt ademenen, kun je ook yoga doen. Yoga heeft niets te maken met het wringen van je lichaam in allerlei bochten,  je kunt zelfs yoga doen als je niet eens uit bed kunt komen. (Eenvoudige ) oefeningen zullen je leiden op weg naar het einde van je lijden. Door yoga leer je hoe je op je geest kunt focussen, zodat je ervaring van de fysieke pijn kunt veranderen.  Het leert je om gevoelens van verdriet, frustratie, angst en woede te veranderen. Het leert je te luisteren naar je lichaam en aan je behoefte tegemoet te komen, zodat je kunt meedoen met dingen die je belangrijk vindt. Het kan je het gevoel van veiligheid, controle en moed teruggegeven, dat je nodig hebt om je ervaring van chronische pijn achter je te laten.
Meditatie kan de gevoeligheid van de hersenen voor binnenkomende pijnprikkels uit het lichaam verminderen. De bron van je pijn is niet uitsluitend daar waar je het voelt, of waar je denkt dat hij vandaan komt.  Hij zit niet alleem in je schouder, je rug of je heupen. Het is niet alleen een probleem van een gewricht of een spier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *