fbpx

Holistisch Cupping

Met yoga maken we veel afvalstoffen los en stimuleren wij het lichaam, emotioneel als ook fysiek, om alles in beweging te zetten. Dit creëert meer flexibiliteit in het lichaam als ook in onze geest. Soms is er net een extra zetje nodig die jouw lichaam en geest helpt, om te kunnen loslaten en een gestagneerd patroon te kunnen doorbreken.

Wat is Holistisch Cupping?

Met cuppen wordt een glazen cup op je lichaam gezet, vaak met beweging, om op deze wijze bepaalde plekken in je lichaam weer beter te laten doorstromen. Het is afhankelijk van de klacht, waar er precies gecupt wordt. Klachten, zowel mentaal als fysiek, worden veroorzaakt door gestagneerde afvalstoffen en emoties. Het lichaam is overbelast en kan de afvalstoffen niet meer afvoeren en deze gaan zich vastzetten in ons lichaam. Meestal op het weefsel en het fascia, om zodoende de organen te kunnen beschermen van toxins. Ook zetten veel afvalstoffen zich vast rondom de rand van de botten en gewrichten. Wanneer hier niets mee gedaan wordt ontstaan er klachten, omdat er geen zuurstofrijk bloed en chi (levensenergie) naartoe kan stromen. Dit zorgt ervoor dat er te weinig zuurstof naar de weefsels stroomt. Het weefsel droogt uit, wordt stug en stijf en er ontstaan klachten. Denk bijvoorbeeld aan, frozen shoulder, pijn plekken, minder beweegbaarheid, cellulitis, nek,- schouder,- rug klachten, hernia, tinnitus, spanningsklachten etc.

Afvalstoffen die zich stagneren in ons lichaam zijn o.a. dieet fouten (overmatig suiker, asptertaam, alle producten die een hoog zuurgehalte creëren in ons systeem)  onverwerkte emoties, stralingen, het opnemen van zware metalen etc etc.

Door middel van een cup trek je de huid los van het weefsel. Een gezonde huid moet je kunnen vastpakken. Door afvalstoffen wordt dit stroperig, plakkerig, lijmerig en zet zich de huid vast op het fascia en de weefsels. De cup trekt de afvalstoffen naar de oppervlakte, zodat deze via de huid én via het lichaam afgevoerd kunnen worden. Dit zijn de ronde cirkels die je na een cup behandeling vaker bij mensen op de rug ziet, of wanneer je met een bewegende cup werkt dan uit zich dit in een uitgestrekte rode, blauwe of bruine vlek die na een aantal dagen wegtrekt.

Holistisch cupping werkt zowel lichamelijk, emotioneel als spiritueel.

FAQ HOLISTISCH CUPPING

Met cuppen wordt een glazen cup op je lichaam gezet, vaak met beweging, om op deze wijze bepaalde plekken in je lichaam weer beter te laten doorstromen. Het is afhankelijk van de klacht, waar er precies gecupt wordt. Klachten, zowel mentaal als fysiek, worden veroorzaakt door gestagneerde afvalstoffen en emoties. Het lichaam is overbelast en kan de afvalstoffen niet meer afvoeren en deze gaan zich vastzetten in ons lichaam. Meestal op het weefsel en het fascia, om zodoende de organen te kunnen beschermen van toxins. Ook zetten veel afvalstoffen zich vast rondom de rand van de botten en gewrichten. Wanneer hier niets mee gedaan wordt ontstaan er klachten, omdat er geen zuurstofrijk bloed en chi (levensenergie) naartoe kan stromen. Dit zorgt ervoor dat er te weinig zuurstof naar de weefsels stroomt, het weefsel droogt uit, wordt stug en stijf en er ontstaan klachten. Denk bijvoorbeeld aan, frozen shoulder, pijn plekken, minder beweegbaarheid, cellulitis, nek,- schouder,- rug klachten, hernia, tinnitus, spanningsklachten etc.

Afvalstoffen die zich stagneren in ons lichaam zijn o.a. dieet fouten (overmatig suiker, asptertaam, alle producten die een hoog zuurgehalte creëren in ons systeem)  onverwerkte emoties, stralingen, het opnemen van zware metalen etc etc.

Door middel van een cup trek je de huid los van het weefsel. Een gezonde huid moet je kunnen vastpakken. Door afvalstoffen wordt dit stroperig, plakkerig, lijmerig en zet zich de huid vast op het fascia en de weefsels. De cup trekt de afvalstoffen naar de oppervlakte, zodat deze via de huid én via het lichaam afgevoerd kunnen worden. Dit zijn de ronde cirkels die je na een cup behandeling vaker bij mensen op de rug ziet, of wanneer je met een bewegende cup werkt dan uit zich dit in een uitgestrekte rode, blauwe of bruine vlek die na een aantal dagen wegtrekt.

Holistisch cupping werkt zowel lichamelijke, emotioneel als spiritueel.

Als afvalstoffen niet volledig uitgescheiden kunnen worden, wordt dit ergens in het lichaam opgeslagen.

Alles wordt in beweging gebracht, omdat je met cuppen de huid vacuüm trekt en eigenlijk de verklevingen die daaronder zitten (niet alleen op de oppervlakte maar ook op de diepere lagen) lostrekt en bloed weer kan gaan stromen en er weer ruimte en zuurstof rijk bloed doorkomt. Knopen komen los, afvalstoffen en verklevingen met vet komen los. Alles wordt weer doorvoed en afvalstoffen komen los en kunnen afgevoerd worden.

Voordat we een sessie inplannen wordt er nagevraagd wat je klachten precies zijn. Aan de hand hiervan wordt vanuit de TCM (Traditioneel Chinese geneeskunde) gekeken welke punten behandeld dienen te worden en wat de mogelijkheden zijn.

Tijdens de eerste sessie wordt dit besproken en ook tijdens de sessie wordt er bekeken wat er op dat moment loskomt en gedaan kan worden. Er wordt eventueel gekeken naar de emotionele zijde die hangt aan de klacht op dat specifieke deel van je lichaam, zodat je ook hieraan kunt werken. Dit in samenwerking met de meridiaan banen vanuit de Chinese geneeskunde waar je ook veel van kunt uitlezen over het lichaam, fysiek als emotioneel.

Indien er bepaalde voedingspatronen zijn die het systeem belemmeren en overbelasten wordt hierin ook geadviseerd. Er worden adviezen aangedragen, het is aan de persoon zelf de keuze te maken om dit ook daadwerkelijk op te pakken.

Indien er een te hoog zuurgehalte is in het lichaam ( lees hierover meer bij de vraag verzuurd lichaam), zijn er producten die eventueel aangeschaft kunnen worden om dit te ondersteunen en de afvalstoffen op een makkelijke manier los te maken en het lichaam terug te brengen naar een gezonde PH-waarde.

Cuppen werkt heel goed bij cellulitis.

Afvalstoffen zetten zich vast in het bindweefsel ver van de organen vandaan, om zodoende de organen te beschermen. Dit zet zich dan o.a vast in het weefsel in de benen. Gestagneerde afvalstoffen in de benen creëert putjes, sinaasappelhuid en cellulitis. De afvalstoffen kunnen losgemaakt worden met cuppen, waardoor deze afgevoerd kunnen worden. Hierdoor wordt de oorzaak (gestagneerde afvalstoffen in het bindweefsel) opgelost en verdwijnt de cellulitis en/of bij overtollige afvalstoffen en veel cellulitis kan dit zwaar vermindert worden.

Ook is dit uiteraard afhankelijk van de levensstijl en of deze aangepast wordt.

Cuppen is niet pijnloos. Op de plekken waar de afvalstoffen zich vastgezet hebben kan het vrij pijnlijk aanvoelen wanneer hier gecupt wordt. Je voelt dan ook heel goed de plekken in de je lichaam waar geen stagnatie zit ( pijnloos) en de plekken waar de stagnatie zit.

Samen kijken we wat haalbaar is tijdens de sessie.

Je kunt dit verminderen door je lichaam voor te bereiden op de sessie;

Kan ik al voorwerk doen om de cupsessie soepelere te laten verlopen?

Dit kan zeker! Het is een stuk aangenamer voor jezelf en voor het aantal sessie die je nodig hebt als je voorwerkt doet voor de sessie.  Hiermee help je jouw lichaam om afvalstoffen los te weken in je lichaam waardoor ze sneller en gemakkelijker loskomen tijdens een cupsessie en dit minder pijnlijk wordt maar veel sneller resultaat hebt.

 • drink 20 minuten voor je ontbijt op nuchtere maag versgeperste citroen water. Dit ondersteunt de lever om te kunnen reinigen en afvalstoffen af te voeren die vast blijven zitten door overmatige afvalstoffen (vette lever)
 • gebruik geen geraffineerde suikers, laat koffie en alcohol zoveel mogelijk achterwegen en vermijd light producten. (dit ivm de toegevoegde aspertaam dat verkeerde signalen aan je lichaam geeft)
 • wil je een stap verder kun je ook selderij sap (verse) gaan drinken. Selderij sap heeft naast het hydrateren van het lichaam, de darmen en het ondersteunen van de nieren ook de functie om afvalstoffen en giftige stoffen los te te laten komen uit je lichaam.
 • ook kun je na verloop van tijd je lichaam extra helpen met de ontzuringsdruppels van Alka, Deze kun je op hun website bestellen of in de studio aanschaffen. Dan heb je geen verzendkosten.

Lichaam en geest is één. Indien je gaat werken om afvalstoffen op te ruimen in je lichaam, zul je hier ook een positieve uitwerken van merken in je hoofd.

Afhankelijk van de klacht, het lichaam, het voedingspatroon en het genezingssysteem van je eigen lichaam hoeveel sessies er nodig zijn.

Menstruatie is een reinigingsmoment van je lichaam. Vrouwen hebben op deze wijze ook een extra mogelijkheid tav mannen om eens per maand hun lichaam te reinigen en afvalstoffen af te voeren. Tijdens menstruatie (echte menstruatie dus zonder anticonceptie, omdat je dan enkel een trekkingsbloeding hebt) adviseer ik niet te cuppen. Dit omdat een menstruatie al de nodige energie van een vrouwelijk lichaam vraagt. Het is te overbelastend voor het lichaam om twee processen tegelijk te starten. Na de eerste 3 dagen van je menstruatie is het mogelijk weer een cup sessie te plannen. Tenzij je langer dan 3 dagen hevig bloedverlies hebt.

Afhankelijk van de klacht die je hebt, zal het altijd een zwakke plek in je lichaam blijven. Of de klacht wegblijft is ook afhankelijk van je leefpatroon. Tijdens de sessies wordt eventueel ook gekeken naar je dieet en hierin advies gegeven. Indien je geen verandering toepast in je dagelijkse leven en je lichaam weer terug brengt naar een te hoge zuurtegraad, zullen de klachten ook weer kunnen opspelen.

Breng jezelf verandering in je dagelijkse patroon, dan zul je enkel wellicht eens per half jaar of jaar een sessie nodig hebben om om alles weer lekker te laten doorstromen. Dit is tevens niet enkel afhankelijk van voeding. Bij tijden van veel stress zal dit ook weer effect hebben op de gevoelige delen van je lichaam. Daarnaast worden we elke dag blootgesteld aan afvalstoffen en zware metalen die het lichaam absorbeert.

Elk lichaam is anders en elk persoon zal anders reageren op een sessie. Wel is aan te raden om na een sessie rustig aan te doen en je lichaam hierin ook voldoen de rust te kunnen geven. Sommige voelen zich grieperig na een sessie, omdat de afvalstoffen loskomen in het lichaam die eruit moeten. Een ander voelt zich ontzettend energiek na een sessie omdat er veel is losgekomen en gelijk de doorstroming voelt.

Aangezien het hard werken is voor je lichaam adviseer ik om niet te gaan sporten na eens sessie, maar lekker even je rust te pakken zodat je lichaam alle energie kan gebruiken die het op dat moment nodig heeft.

Een verzuurt lichaam is een lichaam dat een te hoge zuurtegraad heeft. Verzuring in het lichaam ontstaat vooral door verkeerde voeding. Suiker is hier bijvoorbeeld een goed voorbeeld van, het trekt de zuurstof uit de cellen en verzuurt het lichaam. Een bepaald hoeveelheid zuren kan het lichaam verwerken, maar een opstapeling van teveel zuren dat het lichaam niet kan verwerken, gaat op den duur problemen veroorzaken. Een te hoog zuurtegraad in het lichaam is de basis van ontstekingen. Ontstekingen die rondzwerven in het lichaam veroorzaken op den duur weer andere problemen.

Het verouderingsproces dat bij de start van ons leven begint, is een opeenhoping van niet uitgescheiden afvalstoffen. Ook als onze voeding geen schadelijke stoffen bevat, ontstaan hieruit afvalstoffen die wij moeten verwijderen. Als er schadelijk stoffen in onze voeding zitten, ontstaan hieruit giftige afvalstoffen. Het lichaam moet de afvalstoffen ontgiften en afvoeren.

Een lichaam vol met afvalstoffen en/of een hoog verzuring gehalte is een lichaam waar het verouderingsproces versnelt wordt. Een hoog verzuringsgraad zorgt voor minder zuurstof in de cellen. Wanneer cellen geen zuurstof meer krijgen worden deze afgebroken.

Dit kan zeker! Het is een stuk aangenamer voor jezelf en voor het aantal sessie die je nodig hebt als je voorwerkt doet voor de sessie.  Hiermee help je jouw lichaam om afvalstoffen los te weken in je lichaam waardoor ze sneller en gemakkelijker loskomen tijdens een cupsessie en dit minder pijnlijk wordt maar veel sneller resultaat hebt.

 • Drink 20 minuten voor je ontbijt op nuchtere maag versgeperste citroen water. Dit ondersteunt de lever om te kunnen reinigen en afvalstoffen af te voeren die vast blijven zitten door overmatige afvalstoffen (vette lever)
 • Gebruik geen geraffineerde suikers, laat koffie en alcohol zoveel mogelijk achterwegen en vermijd light producten. (dit ivm de toegevoegde aspertaam dat verkeerde signalen aan je lichaam geeft)
 • Wil je een stap verder kun je ook selderij sap (verse) gaan drinken. Selderij sap heeft naast het hydrateren van het lichaam, de darmen en het ondersteunen van de nieren ook de functie om afvalstoffen en giftige stoffen los te te laten komen uit je lichaam.
 • Ook kun je na verloop van tijd je lichaam extra helpen met de ontzuringsdruppels van Alka. Deze kun je op hun website bestellen of in de studio kopen. Dan betaal je geen verzendkosten.

Lichaam en geest is één. Indien je gaat werken om afvalstoffen op te ruimen in je lichaam, zul je hier een positieve uitwerking van ervaren in jouw hoofd.

De volgende ingrediënten en producten hebben grote impact op ons lichaam en geest. Je lichaam en geest zullen ontzettend blij zijn en functioneren beter wanneer je deze zo veel als mogelijk laat staan.

Dit remt ook het verouderingsproces, vermindert cellulitis,

 • Geraffineerde suikers
 • Koffie
 • Alcohol
 • Melkproducten
 • Alle light producten en producten met het ingrediënt ‘Aspertaam’.
 • Dranken en voedingsmiddelen uit blikjes (i.v.m aluminium vergiftiging dat grote impact heeft op de hersens)
 • Fructose siroop (creëert het lage buikvet dat vrijwel niet eraf te krijgen is )

Lively Yoga heeft een samenwerking met Alka. Producten kun je of via hun website bestellen of je kunt ze aanschaffen in de studio. ( scheelt je de verzendkosten)

Holistisch Cupping

Mijn naam is Kelly. Naast het opzetten van Lively Yoga, Collection & Academy ben ik blijven doorleren in de alternatieve gezondheidswereld, spiritueel, emotioneel als fysiek. Ik ben ervan overtuigd dat het grotendeel van genezing in onszelf te vinden is en belangrijk is dat een genezing vanuit de kern wordt opgelost i.p.v. symptoom te bestrijding.

We hebben allemaal te maken met emoties en de kunst is hoe je hiermee omgaat. Dit kan soms ontzettend moeilijk zijn en wanneer bepaalde intense emoties onverwerkt blijven slaan deze zich op in het lichaam met alle gevolgen van dien. Hiernaast word ons lichaam dagelijks vergiftigd met voeding, dranken en chemische verzorgingsproducten. De een persoon is gevoeliger dan de ander en de een zal er sneller last van krijgen dan een ander. Dat dit impact heeft op ons systeem is wel duidelijk.

Naast een verdieping in een Chinese geneeskunde opleiding met accupunctuur die ik afgerond heb en alle onderzoeken en verdiepingen heb ik ook een gerichte training in cuppen afgerond. Nadat ikzelf te maken kreeg met een beginnende hernia en ik op een moment bijna niet meer kon staan en enkel intense pijn voelde ben ik in aanraking gekomen met cupping. De enige manier die mij echt geholpen heeft om van de aanhoudende pijnen af te komen. Er kon weer zuurstof en bloed stromen na de cellen dat er voor zorgde dat de weefsels en zenuwen op die plek weer konden functioneren. Maar ook door te werken aan diep gestagneerde emoties die deze creatie mee veroorzaakte.

Door deze ervaringen wilde ik dit graag toevoegen aan de kennis die ik al heb en combineer de sessie dan ook met TCM, acupunctuur indien dit nodig is, emotioneel groei en inzichten.

With Love,

Kelly

Kelly Hamers - Eigenaresse Lively Yoga

Waar kun je Holistisch Cuppen o.a. voor inzetten?

 • • Cellulitis

  • Cellulitis
  • Rug,- nek ,- schouder klachten
  • Afvallen
  • Stagnatie op het buikgebied (opgezette buik)
  • Beginnende hernia
  • Tinnitus
  • Gezicht
  • Striae
  • Betere doorstroming

Cupping werkt op verschillende lagen;

  • Huid
  • Vet
  • Verklevingen
  • Afvalstoffen
  • Littekens
  • Striae
  • Bindweefsel
  • Meridianen
  • Lymfsysteem
  • Spieren
  • Pezen
  • Gewrichten
  • Organen
  • Emotie’s
  • Ziektes

Testimonial

Ik heb al jaren erge last van mijn rug. En echt alles geprobeerd van massage tot aan kraken tot dry needling. Geen van de behandelingen waren geslaagd. Ik had de hoop langzaam opgegeven tot ik in contact kwam met Kelly. Door ons eerste cupsessie was de pijn al veel minder geworden. ik had in geen jaren zo een verlichting gehad. De 2de sessie voelde ik me nog lekkerder. Ik zou deze behandeling echt aanraden. Al de afvalstoffen komen eruit en jouw blessure gaat daadwerkelijk weg. Dankjewel Kelly

Er wordt gewerkt met een speciale biologische kokos huidolie.Tarieven

60 minuten € 65,00
75 minuten € 80,00
90 minuten € 95,00

Wil je graag een Holistisch Cupping sessie inplannen of heb je een vraag? Vul dan onderstaand contactgegevens in en ik neem op korte termijn contact met je op.

  Click to access the login or register cheese