fbpx

Hot Yoga

Hot Yoga wordt uitgevoerd in een therapeutische warmte. Lively Yoga biedt verschillende lessoorten aan in verschillende temperaturen. Zo is naast een Hot Yoga les in 38 graden ook een Hot Flow les in 30 graden heerlijk om te volgen, of een Calming Hot Yin in 25 graden. Probeer het eens uit en kijk wat jij fijn vindt en wat bij jouw past.

Hot Yoga

Een uitgebreid lesaanbod voor beginners, gevorderde & mensen met een (lichte) blessure. Zo kan iedereen van zijn of haar les genieten.

(Hot) Yoga –
De effectieve voordelen

Yoga en Hot Yoga hebben dezelfde effectieve voordelen. Echter resulteren de effectieve voordelen bij Hot yoga iets hoger dan de reguliere yoga. Dit komt mede omdat bij Hot yoga gebruik wordt gemaakt van therapeutische infrarood warmte. Deze warmte, verwarmd de diepere lagen in ons lichaam dat vrij snel ontspanning en rust biedt in het lichaam en de geest.

De effectieve voordelen van Hot Yoga op een rij:

 • Reinigsproces voor het lichaam en de geest
 • Zorgt voor rust en een ontspannen geest/mind set
 • Bewustwording van je eigen lichaam en gedachtes

» Toon meer

 • Zeer effectief bij rug-, nek- en schouderklachten
 • Levert betere prestaties bij (top)sporters
 • Gaat depressie tegen
 • Zorgt voor een geode conditie en uithoudingsvermogen
 • Goede & intense body work-out
 • Sneller en goed herstel bij blessures
 • Verminderd ouderdoms kwaaltjes en pijnen
 • Bevorderd het afvalproces
 • Goede aanvulling bij een healingproces van overspannenheid of een burn-out
 • Verminderd reumatische klachten
 • Stressvermindering
 • Verbeterd de flexibiliteit
 • Verbeterd de bloedsomloop voor een beter en sneller herstel van lichaam en geest
 • Bewustwording & verbetering van de ademhaling
 • Innerlijke rust
 • Versterking van het immuunsysteem
 • Ontgifting van het lichaam
 • Het vermindert cellulitis
 • Het geeft een mooiere huid
 • Happy feeling!
 • En nog veel meer….

» Toon minder

Wat is hot yoga?

Hot yoga wordt gegeven in een ruimte die voorverwarmd wordt met therapeutische infrarood panelen. De warmte zorgt ervoor dat je spieren en pezen sneller opgewarmd zijn en soepeler worden. Dit geeft het voordeel dat je gemakkelijker in een houding kunt komen en je meer ruimte krijgt om je spieren te rekken.

» Toon meer

Een ander effectief voordeel van Hot Yoga is dat je lichaam door de warmte en de houdingen gaat transpireren, waardoor je lichaam wordt ge-detoxt oftewel je lichaam wordt gereinigd. Je afvalstoffen worden door je organen maar ook door je huid uitgestoten. De uitstoting via je huid merk je door de transpiratie. De afvalstoffen die via je organen uitgestoten worden, worden afgevoerd via de urine en ontlasting. Daarom is het belangrijk na een Hot Yoga les voldoende water te drinken. Op deze manier vul je het verloren vocht bij, maar laat je ook je lichaam doorstromen en geef je afvalstoffen de ruimte je lichaam te kunnen verlaten.

Tijdens de dynamische vorm van Hot Yoga gaat je hartslag omhoog en wordt er meer zuurstofrijk bloed naar al je lichaamsdelen gepompt. Zo bevorder je de bloedsomloop in je gewrichten, je bindweefsel en in je organen. Met de asana’s (houdingen) open je je lichaam en creëer je ruimte zodat het bloed ook de plaatsen kan bereiken die normaal gesproken ‘stijf’ en gesloten zijn. Dit zijn vaak de plekken waar je ‘pijn’ of irritaties ervaart.
Je werkt met je adem tijdens de houdingen, zodat je naast lichaams- en spierspanning ook emoties kunt loslaten die meestal (onbewust) vastgehouden worden in ons lichaam en de geest. Hierdoor wordt een onmogelijke of moeilijke houding omgezet in een meer comfortabele houding die een goede strekking biedt. Je adem masseert ook je organen in bepaalde houdingen, waardoor je organen de afvalstoffen naar buiten kan stoten en ook je organen gereinigd worden.
.Door de enorme inspanning kom je tot ontspanning!

» Toon minder

Aanbod Hot Yoga lessen

Lively Yoga biedt een breed scala van Hot Yoga lessen aan. Lively Yoga zal trainingen blijven afstemmen op de vraag van haar leden. Weet je niet welke les voor jou het meest geschikt is? Aarzel dan niet om met ons te overleggen.

Veel gestelde vragen over hot yoga

Hot Yoga is geïnspireerd door de yogalessen van Bikram Choudhury, houdingen die worden beoefend in een infrarood verwarmde ruimte tussen de 40 en 45 graden. Een Bikram les is een les van 90 minuten waar strikt aan de Bikram poses gehouden moet worden. Elke les is exact hetzelfde bestaande uit een serie van 26 poses die tweemaal herhaald worden. Tevens is het bij Bikram van belang dat de poses strikt opgevolgd worden zoals Bikram ze bedacht heeft.

Hot Yoga geeft daarentegen meer ruimte voor creativiteit in de vorm van de les en houdingen. Lively Yoga heeft zicht verdiept in de verschillende soorten type mensen, lichamen en condities en geeft hierin ook verschillende mogelijkheden in de lessoorten. Er worden lessen gegeven in verschillende temperaturen. Aangezien ieder lichaam anders is (ook denkend aan het Indiase ayurveda systeem), wordt hier ook rekening mee gehouden in het aanbod van de Hot Yoga lessen. Daarentegen heeft een beginner ook de mogelijkheid om met een lagere temperatuur te beginnen.

Naast de mogelijkheid in Hot Yoga om te werken met verschillende temperaturen, kunnen er ook verschillende soorten yogalessen gegeven worden in een infrarood ruimte. Lively Yoga biedt onder andere Hot Yin les, Hot Vinyasa, Hot Yoga voor blessures, Hot Yoga voor beginners en gevorderde en Hot Yoga voor senioren aan. Dit zal in de toekomst doorgroeien naar meerdere verschillende mogelijkheden en ontwikkelingen.

Afhankelijk van de soort les en hoogte van de temperatuur, biedt Hot Yoga dezelfde voordelen als Bikram Yoga.

De Hot Yoga Studio, voor de Hot lessen, is ingericht met infraroodpanelen. Deze panelen zijn gekwalificeerd en mogen benoemd worden tot de meeste schone, gezonde, duurzame en co2 vrije warmtepanelen. De infraroodpanelen geven lange infrarood golven af met een hoog gezondheids aspect. ( Infrared heat therapy) Lively Yoga Studio houdt  rekening met alle aspecten van isolatie en luchtverversing. De infraroodpanelen, de warmte en de luchtverversing zijn op elkaar afgestemd door middel van een WTW ( warmte-terug-win) systeem. Hierdoor wordt op een veilige en gezonde wijze de temperaturen voor de verschillende Hot Yoga soorten verkregen. Daarnaast is infrarood energiezuinig en goed voor het milieu.

Veel mensen denken dat infrarood in een sauna hetzelfde is als infrarood bij de Hot Yoga. Hier zit wel degelijk een groot verschil tussen.

Ten eerste kun je de infraroodgolven verdelen in korte en lange infrarood golven. De infrarood in een sauna beschikt over korte golven en daarentegen de infrarood tijdens Hot Yoga over lange infrarood golven.

Korte infrarood golven warmen de huid van buitenaf op en de eerste laag spieren die zich net onder de huid bevinden. Dit zorgt ervoor dat je lichaam snel gaat transpireren en logischerwijs de porien open gaan staan.  Dit is ook de reden dat er een  maximale tijd gebonden zit aan de infrarood in een sauna, blijf je er te lang in dan is er kans op verbranding.

Hot Yoga werkt met Hot Yoga panelen die lange infrarood golven afstralen. Deze lange infrarood golven warmen van binnenuit je lichaam op. De golven werken dieper op je lichaam door en verwarmen je gewrichten en spieren op. Daarom zijn de lange infrarood golven zo ontzettend goed voor onder andere spier herstel, gewrichtsontstekingen, spierontstekingen, huidaandoeningen etc. De lange infrarood golven worden daarom ook wel Infrared Heat Theraphy genoemd. De infrarood heeft een therapeutische werking op het lichaam.

Hot Yoga is voor iedereen!

Jong, oud, lenig, stijf, fit. Je hoeft er niet flexibel voor te zijn, je hoeft geen topconditie te hebben en je hoeft geen ervaring te hebben. Vaak wordt er gedacht dat je flexibel moet zijn om überhaupt aan een yoga les te kunnen deelnemen. Dit is natuurlijk niet waar, één van de voordelen die yoga biedt is dat je lichaam hier juist meer flexibiliteit door creëert. Uiteindelijk kan een doel van iemand zijn om aan yoga te beginnen om meer flexibiliteit te genereren, waardoor er minder lichamelijke klachten ontstaan.

Yoga verrijkt je leven! Ervaar zelf welke positieve effecten yoga op jouw lichaam en geest geeft, Lively Yoga biedt bewust een ruim aanbod in diversiteit aan lessen. Op deze wijze kan ieder persoon, gekeken naar zijn of haar eigen lichaam, een les kiezen die op dat moment bij je past qua leeftijd, lichamelijke conditie en/of lichamelijke beperkingen.

Indien je zwanger bent en/of hoge bloeddruk hebt, neem dan contact met ons op via Info@livelyyoga.com voor advies.

Vraag gerust vrijblijvend naar persoonlijk advies. Lively Yoga begrijpt dat het moeilijk kan zijn een les te kiezen die bij je past en zeker als beginner of nieuw met yoga bent. Wij helpen en adviseren je graag!

 • Yoga mat; een yoga mat mag je gratis lenen bij een eerste proefles. Uit hygiënische redenen wordt gevraagd een eigen yoga mat aan te schaffen. Tijdens je inschrijving kun je met korting een yoga mat kopen bij Lively Yoga. Doe je maar af en toe yoga? Lively Yoga verhuurd ook yoga matten.
 • Gemakkelijk zittende kleding zodat jij je fijn voelt. Specifiek voor de Hot Yoga is luchtende kleding fijn.Dames: Short of legging, yoga/sport bh en-/of top.

  Heren; Short en/of top/shirt

Lively Collection

Lively Yoga heeft ook een eigen ontworpen yogakleding label. Deze zijn verkrijgbaar in de studio en via onze webshop Lively Collection

 • Handdoek: ook te huur in de studio.
 • Zorg dat je fris bent en met schone kleding naar de les komt.
 • Zorg dat je minimaal 10 minuten voor lesaanvang aanwezig bent. Het is beter om je lichaam de tijd te geven om langzaam aan de temperatuur te wennen. Je kunt al eerder de zaal in en heerlijk ontspannen gaan liggen op je yoga mat en genieten van de warmte die over je lichaam valt. Wanneer je je ogen sluit voelt het alsof je heerlijk ergens in een warm land op het strand ligt.
 • Zorg dat je op tijd bent en toon respect voor de mensen om je heen. Iedereen doet zijn best om op tijd aanwezig te zijn in de yogales en gelieve dit niet te verstoren door te laat te komen. Wanneer je te laat bent kun je helaas niet meer deelnemen aan de les, omdat de voordeur tijdens de les gesloten wordt.

Geadviseerd wordt om geen zware maaltijden voor de les te eten. Eet tot twee uur voor de lesaanvang een zware maaltijd of een lichte maaltijd tot een uur voor de lesaanvang. Op deze manier heeft jouw lichaam voldoende tijd om de maaltijd de verteren. Tijdens een hot yoga les gaat het lichaam een reinigingsproces starten. Wanneer het lichaam nog bezig is met het verteren van voeding, zal het lichaam zich maar tot 50% kunnen richten op het reinigingsproces en de andere 50% wordt gebruikt voor de vertering. Daarbij kan het eten van zware voeding voor een les ook zorgen dat het lichaam niet lekker wordt. Dit omdat de organen in houdingen gedraaid en getwist worden. Wanneer organen nog vol zitten met voeding kan dit geen fijne uitwerking hebben.

Tijdens de les

Het verteringsproces qua voeding heeft dezelfde uitwerking wanneer er water gedronken wordt tijdens een les. Vaak lijkt het alsof het lichaam a la minute water nodig heeft wanneer je in een warme ruimte bent. Dit is vaak een automatische reactie die onze hersens ons geven. Drinken tijdens een (hot) yoga les wordt niet geadviseerd, tenzij je lichaam anders aangeeft, om de volgende redenen;

 • Water koelt je lichaam heel snel af van binnen, dat zojuist opgewarmd is. Deze warmte heeft je lichaam juist nodig om te reinigen, maar ook gemakkelijker in houdingen te komen
 • Wanneer je water drinkt gaat je lichaam (net zoals de voeding voor de les) een verteringsproces starten. Dit betekend dat je lichaam zich voor 50% gaat focussen op het verteringsproces en 50% op het reinigingsproces van de hot yoga les.

Natuurlijk kun je altijd een flesje water meenemen naar de les en is het zeker niet verboden om te drinken. Lively Yoga adviseert wat goed is om het meest effectieve uit een hot yoga les te kunnen halen. Ieder persoon mag hierin zijn of haar eigen keuze maken.

Wanneer je merkt dat je een droge keel krijgt tijdens de les, adviseren we om een klein slokje water te drinken. Om toch het meest effectieve uit je les te kunnen halen.

Voor de les

Belangrijk is het voldoende water te drinken gedurende de dag en voor de les. Je lichaam verliest veel vocht tijdens een hot yoga les, dus zorg dat je lichaam al voldoende is bijgevuld met vocht voordat je überhaupt de les begint.

Na de les

Na de les is het heel belangrijk extra water te drinken. Je lichaam heeft ten eerste ontzettend veel vocht verloren tijdens de hot yoga les, maar daarnaast heeft je lichaam ook veel afvalstoffen losgemaakt. Om deze afvalstoffen te kunnen afvoeren is het belangrijk je lichaam te laten ‘flowen’. Voldoende water drinken zodat de afvalstoffen ook je lichaam kunnen verlaten via urine en/of ontlasting.

Aanmelden voor een proefles kan via Info@livelyyoga.com of via het contactformulier.

Wanneer je je aangemeld hebt voor een proefles of een losse les geboekt hebt, kun je jou melden bij de receptie.

Wanneer je lid bent van Lively Yoga ontvang je een gepersonaliseerde pas. Dit pasje swipe je door het passensysteem bij binnenkomst. Op deze wijze wordt jouw online boeking gewijzigd naar ‘aanwezig’ en kun je deelnemen aan de les.

Lively Yoga werkt met een reserveringssysteem. Wanneer je eenmaal per week naar een vaste yogales komt, zal Lively Yoga zorgen dat er elke week een plaats gereserveerd is voor je.

Heb je een onbeperkt abonnement of is je les keuze afhankelijk van je week dan kun je via ons online reserveringssysteem jouw les reserveren. Je mag natuurlijk ook altijd zonder reservering binnenlopen, wel gaan dan de leden die een plek gereserveerd hebben voor. Vol = vol.

Click to access the login or register cheese