fbpx

Lively Yoga Team

Het Lively Yoga team bestaat uit gemotiveerde en enthousiaste yogadocenten met passie voor beweging, bewustwording en ontspanning. Elke docent bij Lively Yoga is gespecialiseerd in zijn of haar yogavorm en hebben professionele training(en) afgerond. Door hun brede kennis en ervaringen biedt dit ook diepgang in elke specifieke yogales.

Meet the team

Ontmoet het team van Lively Yoga! De docenten delen met liefde hun passie voor yoga om een zo fijne en kwalitatieve les te geven.  We  ontmoeten je graag in onze yogales of reserveer een proefles en ervaar de sfeer waarin we samen werken aan jouw fysieke en mentale conditie.

Kelly Hamers

Kelly Hamers

Kelly

Ik dacht dat yoga nooit mijn pad zou kruisen, aangezien ik altijd een heel actief en druk persoon was, nu nog, maar op een andere manier. Een druk werkleven, en een druk privéleven. Rust in mijn lichaam had ik niet en daarom moest ik ook echt niet aan yoga denken. Mijn visie van yoga was ‘hammm’ op een matje, niets voor mij dus.

Yoga is alles behalve ‘hammm’ op een matje, althans niet de yogastijlen waar ik mee bezig ben. Ik naderde een ´kruispunt´ in mijn leven waar ik min of meer voor verschillende keuzes kwam te staan. Ik was genoodzaakt om bepaalde dingen in mijn leven een andere draai te geven. Niet gemakkelijk, maar dat zijn veranderingen immers nooit. Via een boek werd ik geïnspireerd om een yogales te gaan volgen en wonderbaarlijk, ik vond het leuk! Het bracht me rust, ik leerde mijn lichaam beter kennen, ik gebruikte spieren waarvan ik niet eens wist dat ik ze had en het meeste van alles, ik voelde alsof na afloop ik een work-out had gedaan. Hoe goed was dit? Alles in één!

» Lees meer

Na 5 maanden yoga-ervaring vloog ik naar Bali om een Yoga Teacher Training (TTC) te volgen. Een combinatie van de yogastijlen Vinyasa flow en Yin yoga (Yin & Yang). Mijn Nederlandse yogalerares raadde het mij af, door mijn korte kennis en ervaring met yoga ten opzichte van de intensiviteit van de training, maar ik ging natuurlijk toch. Er ging een wereld voor mij open, de tijd van mijn leven en ik hield van yoga! Door een auto-ongeluk, tweemaal, heb ik een whiplash. Ik was jaren aan het uitzoeken hoe ik de pijn kon hendelen en een weg te vinden ‘hoe ik ermee kon leven en er mee kon omgaan’. Dag in dag uit pijn. Tijdens mijn training veranderde mijn hele lichaam en voor het eerst na jaren veranderde mijn pijn. Dit was zo bijzonder, het maakte mij nieuwsgierig, ik wilde meer leren en dat met iedereen delen. Hoezo zouden we leven met lichamelijk klachten als het ook zonder kan?!

Na mijn terugkomst begon ik met het geven van yogalessen in Nederland, leerde zoveel bijzondere mensen kennen in mijn lessen en was altijd blij te horen dat ik ze op een of andere manier kon inspireren. Al snel maakte ik de keuze om mijn weg terug te volgen naar Azië, ik wilde meer internationale yogakennis opdoen van mensen over de hele wereld, gezond eten, tot jezelf komen en uitzoeken wat mijn weg in dit leven daadwerkelijk is. Tijdens mijn periode dat ik in Azië woonde heb ik verschillende nieuwe yoga trainingen gevolgd en veel mogen leren van alle mooie mensen die tijdens deze periode op mijn pad kwamen. Ook heb ik lessen gegeven op bijzondere mooie plekken in ´paradise´.

Zoals ik dus op een bijzondere manier heb mogen ervaren, doet yoga heel veel met een mens. Het geeft je een krachtig lichaam en een goede ´core´-opbouw. Rust, balans en nog veel meer dingen die iedereen beter persoonlijk kan ervaren. Aangezien yin en yang in het lichaam en in het leven belangrijk zijn, want dit geeft immers de balans, geef ik ook verschillende yogavormen die yin en/of yang gerelateerd zijn. Krachtige yogavormen die je lichaam sterk maken, en krachtige yogavormen op de yin manier die je op een andere (rustige) manier uitdagen in houdingen. Ook kom je daarbij heel wat tegen over je eigen lichaam en jouw als persoon, zelfkennis.

Toen ik na meer dan een jaar in Azië gewoond te hebben weer terugkwam, was er weer kruispunt in mijn leven. Wat ga ik doen, waar ga ik heen en waar ga ik wonen? Ik wilde altijd graag iets voor mijzelf beginnen. Ik kwam vanuit de mode & media en werkte als kledingstyliste voor bn’ers. Mode, creativiteit en kleding vind ik ontzettend leuk. Dit bracht mij er ook toe om een eigen yogakledinglijn te tekenen, te laten produceren en op te zetten tijdens mijn verblijf in Azië. De basis van het creatieve en de kleding, dat één van mijn passies is, had ik bereikt en vond na mijn terugkomst in Nederland dat het tijd was voor mijn andere passie; een yoga studio. Ik dacht als het mijn weg niet is, dan wordt dit vanzelf duidelijk. Ik kreeg veel reacties over hoe ik het ging aanpakken en of het wel zou ´werken´. Ik had geen idee, naar mijn mening is het belangrijk dat je de dingen in het leven doet die je leuk vindt, dan volgt de rest vanzelf.  Mijn motto was; ‘Je zorgen’ of onzekerheden loslaten en functioneren vanuit je hart. Onzekerheid is een negatieve energie en zal je ook niets positiefs teweeg brengen. Na twee maanden verbouwen heb ik dan ook op 1 februari 2017 mijn mooie studio mogen openen. Ik geniet elke dag van deze plek en ik hoop dat jij dit ook zo ervaart of komt ervaren in één van mijn lessen of bij één van de andere fantastische docenten die mij helpen met de lessen te verzorgen in de studio, waar ik zo ontzettend trots op ben!

Leef vanuit je hart en denk vooral niet teveel na, het leven is niet zo ingewikkeld. Volg vooral je passie en geloof in hetgeen dat je graag in dit leven wilt doen en bereiken, dan komt de rest vanzelf.

With love,

Kelly

» samenvouwen

Eva

Mijn naam is Eva Janssen en ik verzorg wekelijks op donderdagavond bij Lively Yoga de Hot Yoga les. Deze is gebaseerd op Bikram Yoga en omvat dezelfde houdingen en volgorde. In het dagelijks leven combineer ik mijn job bij een tandartskliniek samen met mijn gezinnetje en Yoga. Ik heb een ruime ervaring opgedaan door self-practice, opleidingen, workshops en het volgen van lessen in binnen- en buitenland bij gerenommeerde Yoga docenten. Mijn specialisaties zijn Hot Yoga, PowerYoga en RelaxYoga.

Sinds november 2010 ben ik een geregistreerd Yoga Alliance RYT200 Yogadocente en in juli 2013 heb ik de opleiding Bikram Hot Yoga Teacher Training Bishnu Gosh Lineage succesvol afgerond.  Ik heb deel uitgemaakt van Yogaplace in Maastricht (NL), Kim Clijsters haar Sports & Health Club team in Bree (BE) en ik geef sinds kort weer Yoga les bij de professionele voetbalclub KRC Genk (BE). Ik hoop jullie snel te mogen ontmoeten op de Yoga mat!

Namasté Eva 

Eva Janssen

Eva Janssen

Marieke Vliegen

Marieke Vliegen

Marieke

Hallo! Ik ben Marieke en kijk er naar uit op maandagavond de hot yin les te gaan verzorgen.

Yoga zet me terug in het hier en nu en helpt me contact te maken met mijn innerlijke kracht. Ik houd van het vuur dat een dynamische practice aanwakkert en heb daarnaast een yin yoga practice.  Yin yoga heeft op dit moment de grootste ingang en de combinatie met Chinese geneeskunde heeft mijn interesse en is waar ik me in verdiep.

Mijn practice en leservaring heb ik in Maastricht, maar voornamelijk in Thailand en Bali opgedaan. Jaarlijks keer ik terug naar Bali om mijn leraren Jo Phee en Joe Barnett te assisteren tijdens hun teacher training en mijn kennis up to date te houden.

Ik kijk er naar uit jullie te leren kennen en gids te mogen zijn op de weg naar binnen waarbij je adem de rode draad is en je jouw innerlijke landschap mag verkennen in rust en stilte.

Namasté, Marieke

Christina

Lieve Yogi’s,

Mijn naam is Christina Cuijpers en ik zal vanaf 11 november de Hot Yoga lessen verzorgen op de zaterdagochtend.

Van kinds af aan ben ik actief bezig geweest met dans. Na de vooropleiding Dans Maastricht ben ik toegelaten tot de Fontys Hogeschool van de Kunsten in Tilburg waar ik als docent dans (klassiek ballet) ben afgestudeerd. Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met PowerYoga en Pilates.

Sindsdien combineer ik mijn werk als Dansdocent met Body&Mind lessen zoals Bodybalance (Les Mills gecertificeerd), Pilates (Peak Pilates Opleiding) en Yoga (cursussen bij toonaangevende studio’s in New York en in Nederland).

Anderhalf jaar geleden heb ik een Mindfulness cursus gevolgd bij Mindful InSight. Dit inspireerde mij om me te verdiepen in Yoga en meditatie. Sinds Kelly haar studio heeft geopend ben ik verknocht aan Hot Yoga en heb sindsdien de voordelen ervan ervaren zoals stressreductie en verbeterde bloedsomloop.

Ik kijk ernaar uit om jullie in mijn lessen te mogen ontvangen, tot snel in de studio!

Namasté Christina

Christina Cuijpers

Christina Cuijpers

Maria Stanford

Maria Stanford

Maria

I have been teaching a variety of yoga classes for over 18 years in San Francisco and the surrounding Bay Area. I have trained in many types of yoga & meditation practices which bring in a strong vinyasa flow, deep stretching (Yin) and meditative breathing.

You will find yourself in a deeply immersive, inspiring class.
I am powerful vocalist and performer and use this talent to guide classes with fun & inspiration. I am committed to students for a greater sense of well-being and healthy living.

Namasté Maria

Jeska

Hallo allemaal!

Mijn naam is Jeska en ik geef lessen op basis van vervanging bij Lively Yoga. Sinds 2016 geef ik yogales in Maastricht en omgeving na het afronden van een inspirerende Vinyasa Flow opleiding bij Yoga Moves in Utrecht.

De dynamische Vinyasa Flow practice heeft me geholpen mijn innerlijk centrum te ontdekken en er telkens naar toe terug te keren. Yin Yoga is later op mijn pad gekomen en in de afgelopen twee jaar heb ik Yin training gevolgd bij mijn docente Betty Papadopoulou in Griekenland.

Het afgelopen jaar heb ik een langere tijd in India doorgebracht, wat mijn yoga pad en bewustzijn een diepere laag heeft gegeven. Yoga helpt me om naar mijn hart te luisteren en het te durven volgen. Door yoga ontdekte ik hoe mijn gevoeligheid mijn kracht is en hoe ik deze met liefde en compassie kan benaderen. 

Deze liefdevolle aandacht voor jezelf staat centraal in mijn Yin yoga lessen. Ik speel graag muziek en combineer dit graag in mijn lessen. Ik kijk er dan ook naar uit je een keer te verrassen met live muziek tijdens de eindontspanning.

Namaste, Jeska

Jeska Onderwater

Jeska Onderwater

Chiara Janssen

Chiara Janssen

Chiara

Hallo allemaal!

Voor de meesten een bekend gezicht :) Mijn naam is Chiara en ik ben twee jaar geleden met yoga begonnen toen Kelly haar studio opende. De studio werd al snel mijn ‘thuis’.

Yoga heeft een hele grote rol gespeeld in mijn eigen healing proces en ik voelde al snel de passie om dit door te kunnen geven aan anderen. Kelly heeft me dusdanig opgeleid en geïnspireerd dat ik afgelopen februari naar Bali ben geweest voor een Yoga Teacher Training met Paul & Byron, die zijn opgeleid door Bryan Kest (de grondlegger van Power Yoga in Santa Monica). Ik kan met trots zeggen dat ik nu een gecertificeerde Power Yoga Teacher ben.

Ik kijk ernaar uit de power yoga en vinyasa lessen te vervangen en jullie een uitdagende les te verzorgen die tegelijkertijd ook ruimte geeft om naar binnen te keren en een stukje rust te geven. Ik hoop dat ik een stukje van mijn passie aan jullie kan overbrengen zodat jullie een stukje sterker –in body and mind– uit mijn les zullen lopen.

Namasté Chiara