6-weekse Kennismaking met

Yoga, ayurveda en de 5 natuurelementen

Begeleidt door Caroline Frederix

Om aan te melden klik hier

Tijdens deze hatha yoga lessenreeks nemen we je mee om je lichaam en geest terug in balans te brengen.

Stapsgewijs leer en ervaar je samen de 5 natuurelementen uit de ayurveda in deze 6-weekse opeenvolgende reeks lessen.

De 5 natuurelementen; aarde, water, vuur, lucht en ether/ ruimte. Deze elementen zijn aanwezig in de natuur en dus ook in onszelf. Beweging, ademhaling, concentratie, meditatie en ontspanning staan hierbij centraal.

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk; voor beginners – als introductie tot yoga – en ook voor gevorderden die vanuit deze invalshoek dieper in hun yogabeoefening willen komen.

Er is geen yoga-ervaring nodig om te kunnen deelnemen.

Wat is ayurveda?

Ayurveda is een eeuwenoud holistische natuurgeneeswijze met zijn oorsprong uit India. Ayurveda betekent letterlijk ‘de wetenschap of kunst van het leven’. Ayus betekent in het Sanskriet ‘leven’ en Veda staat voor ‘wetenschap’ of ‘kunst’.

Ayurveda is natuurlijk en allesomvattend, tijdloos maar toch modern. De toepassing ervan is eenvoudig en onafhankelijk van waar we vandaan komen en waar we leven, welke voorkeuren en aversies we hebben. Het geheim van ayurveda zit in het holistische principe en de kennis van onze eenheid met de natuur. Ayurveda wijst ons de weg naar een leven in balans – de basis voor een volmaakt welzijn, natuurlijke schoonheid en duurzame gezondheid.

In deze reeks ligt de focus op de 5 natuurlementen en yoga.

Programma

  Dinsdag 6 oktober 19:00 – 20:15 uur

De eerste les starten we met een introductie van al deze elementen.Dinsdag 13 oktober 19:00 – 20:15 uur

We gaan aan de slag met het aarde element, dat staat voor gronding en stabiliteit. Een moederlijke energie waar we tijdens deze les mee zullen werken. Een rustige/trage, aardende Hatha les met ook enkele balancerende oefeningen.


Dinsdag 20 oktober 19:00 – 20:15 uur

Het thema water staat centraal. Dit is het koele, vloeibare en zachte element. Deze les zal bestaan uit soepele bewegingen, waarbij poses in elkaar overvloeien.

Dinsdag 27 oktober 19:00 – 20:15 uur

Vuur staat voor transformatie, kracht, vreugde en warmte. Tijdens deze actieve les boosten we je humeur en ervaren we deze kracht door vooral actief gebruik te maken van onze buikspieren.


Dinsdag 3 november 19:00 – 20:15 uur

Het lucht element is dynamisch en zorgt voor beweging. Tijdens deze les bewegen we dan ook meer actief en werken we met verschillende ademhalingsoefeningen.Dinsdag 10 november 19:00 – 20:15 uur

Ether oftewel ruimte is het element dat samenhangt met spiritualiteit. Tijdens deze les werken we aan het naar binnen keren. Rust vinden in onszelf. Door yoga poses aan te houden in combinatie met een bewuste ademhaling komen we in een meditatieve staat.
Elke les eindigt met een kopje thee om samen na te genieten en/of de les ervaring te bespreken.


Caroline Ferderix

Caroline heeft haar ayurvedische kennis opgedaan tijdens haar yoga opleiding in India. Hier heeft ze kennis gemaakt met de wereld van ayurveda. Geboeid door deze natuurlijke en holistische manier om voor je gezondheid te zorgen, is Caroline zelf verder op onderzoek gegaan. Hiermee heeft ze deze 6-weekse sessie ontwikkeld om via de natuurelementen dichter bij jezelf te komen. Zelf ervaart Caroline de verbinding met de natuur als helend. Ook in de keuken werkt ze graag met ayurvedische prinicipes. Ze heeft hierin een ayurvedische kookcusus gevolgd om ook de kennis van ayurveda en koken te kunnen ontwikkelen.

Tijdens deze 6-weken sessie begeleidt Caroline je stapsgewijs door de 5 natuurelementen in combinatie met yoga en de helende kracht hiervan.

Datums:

Dinsdag 6 oktober 2020 19:00 – 20:15 uur

Dinsdag 13 oktober 2020 19:00 – 20:15 uur

Dinsdag 20 oktober 2020 19:00 – 20:15 uur

Dinsdag 27 oktober 2020 19:00 – 20:15 uur

Dinsdag 3 november 2020 19:00 – 20:15 uur

Dinsdag 10 november 2020 19:00 – 20:15 uur

 

Tarief: € 79,00

Zelf meebrengen:

Yoga mat & 2 handdoeken.

Yoga matten zijn ook te koop en te huur in de studio.

Kussens en overige materialen zijn aanwezig in de studio en zijn inbegrepen in het les pakket.

Aanmelden:

Voor het aanmelden van deze 6-weekse sessie klik je op deze link.