WORKSHOP BACKMITRA®  

GASTDOCENT GUY HAMAEKERS

                                                                  

Zaterdag 20 juni 10:00 – 12:30 uur

– Relax, adem en laat je stress verdwijnen –

Rug,- en nekklachten, vermoeidheid, je houding verbeteren of last van stress?

Geef jezelf de mogelijkheid om kennis te maken met de BackMitra® op zondag 20 juni.

Guy Hamaekers, uitvinder van de BackMitra®, laat je tijdens deze workshop kennis maken met dit effectieve hulpmiddel bij het verbeteren van de lichaamshouding en het versterken van de rug.

De BackMitra®

Door de BackMitra® te gebruiken begin je druk uit te oefenen op plaatsen van de wervelkolom waar er een excessieve kromming is.  Door dit te doen zullen de wervels naar een nieuwe -beter uitgelijnde- positie bewegen en krijgen onderliggende spiergroepen de kans te ontspannen. Na enige tijd blijft de wervelkolom steeds langer in de nieuwe positie en keert je rug naar zijn natuurlijke gezonde toestand terug.

Rugpijn is vaak een gevolg van een slecht uitgelijnde wervelkolom. Terwijl de rugspieren de slecht uitgelijnde wervels proberen te ondersteunen raken ze in een staat van permanente spanning. Wanneer dit gebeurt wordt de bloedstroom door het weefsel gehinderd waardoor de spier verhardt en begint pijn te doen. Door de uitlijning van de wervelkolom te verbeteren kunnen de rugspieren ontspannen, de bloedstroom verbetert en zal de rugpijn minder worden.

Guy Hamaekers

Guy is mede-oprichter van Solstice Yoga Center, een van de hoogst beoordeelde yogadocenten trainingscentra in Mexico. Samen met Brigitte Longueville heeft hij dit bekende yoga vakantieoord aan de kust van de Stille Oceaan gebouwd. Hier was hij aan de basis van de ontwikkeling van innovatieve hulpmiddelen voor gebruik in Restorative Alignment yogalessen en in 2004 ontwierp hij de BackMitra®. In datzelfde jaar werd een patent aangevraagd. Sinds deze beginjaren onderging de BackMitra® verschillende verbeteringen en vandaag de dag is de BackMitra® voor yogadocenten over de hele wereld – van Canada tot Chili en de Verenigde Arabische Emiraten tot Zweden – een belangrijk hulpmiddel in hun lessen om leerlingen te helpen leniger te worden, hun wervelkolom in alignment te brengen en

hun lichaamshouding te verbeteren. De BackMitra® wordt vaak gebruikt in therapeutische sessies om aandoeningen zoals hernia, RSI (muisarm), carpaal tunnel syndroom, bevroren schouder, rotatormanchet-letsel en de zgn. ‘tekst-nek’ of ‘apple-nek’ te verbeteren.

Momenteel woont hij samen met zijn partner Judith González in België waar zij hun eigen bedrijf BackToolz hebben, waarin de BackMitra® geproduceerd en wereldwijd gedistribueerd wordt. 
Met enthousiasme geeft Guy workshops en trainingssessies aan yogadocenten en lichaamstherapeuten over hoe ze de dit hulpmiddel kunnen integreren in hun lessen en therapie-sessies
.

Inhoud workshop

In deze workshop doen wij oefeningen met de BackMitra® om de wervelkolom, schouders en het bekken te mobiliseren in combinatie met therapeutische houdingen. We leren stress patronen los te laten en nodigen het lichaam uit zich te openen en te strekken.
Na de workshop zal je voelen je dat de spanning uit jouw rug, nek, schouders en bekken verdwijnt. Je krijgt meer flexibiliteit, je lichaamshouding verbetert en daarmee ontstaat een gevoel van emotioneel en fysiek welzijn.

Er is een korte thee pauze halverwege de workshop.

Voor wie is deze workshop?

  • Voor iedereen die zijn/haar lichaamshouding wil verbeteren, of last heeft van stress of een vermoeide rug, nek en schouders.
  • Voor iedereen die meer wil leren over het gebruik van de BackMitra® om er zelf thuis mee aan de slag te gaan, zowel beginners als gevorderden.
  • Voor alle professionals die met de BackMitra® willen kennismaken en het mogelijke gebruik ervan in hun lessen/sessies willen evalueren.

Tijdens deze workshop is er de mogelijkheid om een BackMitra® met korting aan te schaffen. De BackMitra® kan alleen contant afgerekend worden bij Guy Hamaekers op het einde van de workshop. De aanschaf van een BackMitra® kost € 26,- een combinatie van BackMitra® + kussentje € 50,-.

Aanvullende informatie

Datum: Zaterdag 20 juni
Tijd: 10:00 – 12:30 uur
Prijs: Leden: € 32,50 Niet- leden € 35,00
Matten en props zijn aanwezig in de studio.

Aanmelden

Kelly Hamers op Info@livelyyoga.com