HOT YIN YOGA WORKSHOP
zondag 10 februari 11.00-13.00 uur

De winter- Het water element – de blaas en de nieren
Marieke Vliegen – assistente van Jo Phee Yinspiration

DEZE WORKSHOP IS EEN MOOIE KENNISMAKING VOOR DE YIN YOGA EN CHINESE GENEESKUNDE OPLEIDING DIE MARIEKE IN JUNI GAAT GEVEN BIJ LIVELY YOGA.

Midden in de winter is het tijd voor een warme en verdiepende workshop over het water element vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Marieke is bijna terug van een inspirerende reis in Azië. Ze heeft zich hier verder verdiept in de nieuwe ontwikkelingen van de Chinese Geneeskunde en zal deze met alle liefde met jullie gaan delen.

Deze workshop zal gegeven worden in een infrarood verwarmde ruimte, Hot Yin Yoga, lekker warm op je mat. De warmte heeft een extra ontspannend en rustgeven effect of je lichaam en de geest.
De ruimte is voorzien van infrarood panelen die beschikken over een lange infrarood golf. Deze lange golf warmt de diepere lagen in ons lichaam op, denkende aan het dieper gelegen weefsel (fascia), de gewrichten, maar ook onze spieren. Dit in tegenstelling tot de sauna infrarood. Deze beschikken over een korte infrarood golf dat enkel en alleen de huid opwarmt en transpiratie creëert. De infrarood panelen in de studio hebben een therapeutische werking op het lichaam en de geest.

Bij yin yoga staat de kracht van overgave en het voedende aspect van energie terug geven aan jezelf centraal. Een moment van opladen. Het staat in verbinding met moeder aarde die ons draagt en voedt terwijl de yang energie in verbinding staat met de meer actieve energie behorende bij de lucht.

Door houdingen langer vast te houden met ondersteuning van o.a kussens, zink je in een staat van meditatie terwijl je spierkracht loslaat en je ontspant in de gebieden van je lichaam die van nature minder mobiel zijn; je bindweefsel, pezen en gewrichten. Om je lichaam gezond te houden is het belangrijk om ook aan die gebieden aandacht te geven.

In je bindweefsel vindt je volgens de traditionele Chinese geneeskunde energiebanen, meridianen genoemd, die door het hele lichaam lopen en verbinding maken met je organen. Dit zijn dezelfde energiebanen waar in de acupunctuur mee wordt gewerkt. Naast acupunctuur is het aanbrengen van een stretch of compressie een manier om de energiestroom te beïnvloeden. Zo kan het zijn dat je met een stretch in je been de energie behorende bij je nieren stimuleert. Hoe dit werkt zal in de workshop naar voren komen.

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde kan de energie in je lichaam uit balans raken door invloeden van binnenuit, maar ook vanuit je omgeving. Zo hebben de seizoenen invloed op de balans van de elementen in je lichaam. De energie kunnen we onder andere helpen reguleren middels de yin practice. In deze workshop zal de nadruk liggen op het zoeken naar balans van je water element. De nadruk zal liggen op houdingen die horen bij de meridianen van de blaas en nieren. De energie die door deze meridianen stroomt hoort bij het water element en de winter.

We starten met een lange yin practice en sluiten af met een meridianen nidra welke je ondergaat liggend en je met je aandacht energie door de meridianen begeleidt zodat je gerust en met nieuwe energie je dag vervolgt.

Een moment voor jezelf waarbij je in diepe ontspanning je lichaam een handje helpt tijdens de wisseling van seizoenen.

Verdere informatie
Datum: Zondag 10 februari
Tijd: 11:00 – 13:00 uur
Prijs: Leden: € 30,00 Niet- leden € 35,00
Matten, props en andere materialen zijn aanwezig in de studio.
Het meenemen van 2 handdoeken is verplicht voor deze workshop
Reseveren via: Info@livelyyoga.com

Locatie
Lively Yoga
Louis Loyensstraat 5
6221 AK Maastricht
043- 311 85 08

 

HOT YIN YOGA WORKSHOP DE WINTER
Yin Yoga en Chinese geneeskunde Teacher Training