LANGE YIN YOGA SESSIE SUMMER EDITION MET VERDIEPING OVER HET VUUR ELEMENT (ZOMER) & MERIDIAAN NIDRA

ZONDAG 8 JULI 11:00 – 13:00 UUR

Op zondag 8 juli begeleidt Marieke je in een extra lange Yin Yoga sessie gericht op het aardse zomer element, vuur. Gericht op de meridiaan van het hart en de dunne darm.

Bij yin yoga staat de kracht van overgave en het voedende aspect van energie teruggeven aan jezelf centraal, een moment van opladen. Het staat in verbinding met moeder aarde die ons draagt en voedt terwijl de yang energie in verbinding staat met de meer actieve energie behorende bij de lucht. Een mooi moment om meer aandacht te geven aan een practice die de yin, moeder aarde kwaliteiten in ons versterken en ons in balans houdt met de mannelijke yang activiteiten.

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde kan de energie in je lichaam uit balans raken door invloeden van binnenuit, maar ook vanuit je omgeving. Zo hebben de seizoenen invloed op de balans van de elementen in je lichaam. De energie kunnen we onder andere helpen reguleren middels de yin practice. In deze workshop zal de nadruk liggen op het zoeken naar balans van je vuur element, behorende bij de warme zomermaanden.

In deze workshop zal de nadruk liggen op de houdingen die horen bij de meridianen van het hart en de dunne darm. De energie die door deze meridianen stroomt hoort bij het element vuur en het zomer seizoen.

We starten met een lange yin practice en sluiten af met een meridianen nidra. De meridianen nidra gebeurt liggend, waarbij je met je aandacht energie door de meridianen begeleid. Dit brengt je dat je gerust en met nieuwe energie je dag vervolgt.

Een moment voor jezelf waarbij je in diepe ontspanning je lichaam een handje helpt en klaarstoomt voor een zinderende zomer. We sluiten de sessie af met een heerlijk kopje thee.

Datum: Zondag 8 juli

Tijd: 11:00 – 13:00 uur

Prijs: Leden € 25,00 Niet-leden € 30,00

Aanmelden: Info@livelyyoga.com

Matten en props voor deze les zijn wezig.

Graag 2 handdoeken meenemen

Locatie:

Lively Yoga

Louis Loyensstraat 5, 1ste etage

6221 AK Maastricht