LES PAKKET 4-WEEKSE KENNISMAKING HOT EASY FLOW

KLIK OP DEZE LINK OM HET LES PAKKET TE BOEKEN

MAIL JE GEWENSTE STARTDATUM DOOR NAAR INFO@LIVELYYOGA.COM 

DONDERDAG 10:30-11:45 UUR

Met dit lessenpakket kun je 4 aaneengesloten donderdagen genieten van de Calming Yin Yoga  lessen. Je kunt op elk gewenst moment instappen. Door middel van dit 4-weekse lespakket, kun je kijken of Yin Yoga bij je past en wat een wekelijkse yoga les doet met je lichaam en geest.

Deze les is een mooie combinatie van Calming Yin Yoga & Restorative Healing Yoga.

Yin Yoga en Restorative Yoga komen in grote lijnen met elkaar overeen. Vandaar dat dit ook een hele mooie combinatie samen is. Lees onder deze tekst een diepere uitleg over Yin Yoga en Restorative Yoga.

Daar waar je bij Yin Yoga veel vanuit de Chinese geneeskunde werkt en bezig bent met zoeken naar de strekking/blokkade waaraan je wilt werken en de kussens gebruikt om je lichaam hierbij zo veel als mogelijk te kunnen ondersteunen, ga je bij Restorative Yoga de kussens gebruiken om de volledige ontspanning en rust op te zoeken.

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga, waarbij de uitdaging op een andere manier geaccentueerd wordt dan bij yang yoga. Yin yoga werkt op het dieper gelegen bindweefsel, oftewel Fascia, ten opzichten van de yang yoga vormen die op de bovenste spierlagen werken. Om het dieper gelegen bindweefsel te kunnen verlengen oftewel rekken, zullen we ons lichaam de ruimte, rust en mogelijkheid ‘moeten’ geven om deze diepere lagen ook daadwerkelijk te kunnen bereiken.

Om deze diepere lagen in ons lichaam te kunnen bereiken, zullen we eerst de bovenlaag spieren, huid en weefsels moet ontspannen. Dit doen we door ongeveer 3-10 minuten in een yoga houdingen te blijven. In de meeste gevallen zijn de yin houdingen grond poses en wordt het in eerste opzicht gezien als ‘gemakkelijk’ of ‘ niet uitdagend’. Echter wordt na een les ervaren dat deze yin houdingen grote uitdagingen zijn voor het lichaam en de geest, en tevens ook veel verandering in lichaam en geest brengen. De houdingen kunnen als ‘ongemakkelijk’ ervaren worden ( dat tevens aangeeft dat er blokkades zijn) en de ‘kunst’ van yin yoga is om deze houding zo comfortabel mogelijk te gaan maken. Dit gebeurd door bewust wording van (misschien onbewuste) negatieve gedachtes die veel invloed hebben op ons lichaam, een bewuste ademhaling en het bewust voelen. Wat voel ik in mijn lichaam en wat kan ik eraan doen of veranderen?

Yin yoga activeert ook de ‘flow van de chi’ oftewel levensenergie in ons lichaam. Blokkades kunnen door verschillende oorzaken ontstaan in ons lichaam dat vervolgens de flow van de chi kan blokkeren. Yin yoga activeert de flow van de chi, zodat de blokkades opgeheven kunnen worden om de chi flow opnieuw te laten doorstromen. Ook zorgt Yin yoga voor flexibiliteit op een diepere niveau dat in vele gevallen onder andere rugklachten kan veranderen en verzachten. Flexibiliteit in het lichaam maar ook in de geest. Wanneer je geest flexibel is, sta je ook flexibelere in het leven en situaties.

Tijdens de Yin Yoga wordt de kennis en wetenschappen van de Traditionele Chinese Geneeskunde, TCM, meegenomen in de lessen.

Zoals aangegeven ga je tijdens een Yin houdingen voelen en kijken wat er gebeurt in je lichaam. Waar voel jij de tegenwerking? Vanuit daar ga je kijken of er spanning zit door vastgehouden en opgeslagen emoties. Onverwerkte emoties zetten zich vast in ons lichaam en zorgen uiteindelijk voor lichamelijke problemen en op langer termijn voor ziekte(s).

Ook kun je in een Yin poses observeren of de tegenwerking komt vanuit je gedachten wereld. Vaak hebben gedachtes een negatief effect op je lichaam en de houding. Wanneer je in een pose bent zal als snel een gedachten komen als ‘mijn voet begint te slapen, hoelang blijven wij nog in deze houding’ etc. Controle krijgen over je gedachtes, ‘struggles’ in een houding verzachten door middel van een bewust en diepe adem, het loslaten en/of omzetten van negatieve gedachtes naar positieve, kunnen wonderbaarlijke dingen doen.

Naast deze belangrijke punten delen wij ook de informatie over de meridianen in ons lichaam die wij in specifieke houdingen activeren en stimuleren. Meridianen zijn de energiebanen in ons lichaam die ieder gelinkt zijn met een specifiek orgaan. Dus in een yin houding, kun je ook aan het orgaanstelsel werken om hier een beter circulatie te kunnen krijgen.

Wat is Restorative Yoga?

Restorative Yoga is een methode ontwikkelt om gemak en comfort te creëren in een houding die ontspanning en gezondheid faciliteren

Restorative, het woord zegt het al; restoratief, herstellend, herstellende yoga.

Tijdens Restorative Yoga ligt de focus vooral op de volledige ontspanning. Daar waar je bij Yin Yoga gaat zoeken naar de strekking/blokkade waaraan je wilt werken en de kussens gebruikt om je lichaam hierbij zo veel als mogelijk te kunnen ondersteunen, ga je bij Restorative Yoga de kussens gebruiken om de volledige ontspanning op te zoeken. Door het drukke (Westerse) leven en het gewend zijn te functioneren vanuit ons hoofd in plaats vanuit ons hart, zijn wij heel goed in onszelf voorbij lopen. Restorative Yoga is een methode ontwikkelt om gemak en comfort te creëren in een houding die ontspanning en gezondheid faciliteren. Om tot een diepe ontspanning te komen heeft je lichaam en je geest tijd nodig. Restorative houdingen worden gemiddeld 10 tot 20 minuten vastgehouden.

Hoe ziet deze les eruit?

De Calming Yin & Restorative Healing les wordt ingedeeld met voornamelijk yin houding en er worden 1 a 2 Restorative houdingen toegevoegd.

‘Meditatief, ontspannend & bewust zijn de yin yoga & restorative lessen’

WAT JE MAG MEENEMEN NAAR DE LES:

  • Yoga mat ( bij een proefles krijg je een leenmat)
  • Twee handdoeken in verband met hygiëne en gebuik van de kussens tijdens de les
  • Gemakkelijke en comfortabel zittende (warme) kleding
  • Dikke sokken