ashtanga-yoga

Proefpakket Ashtanga Yoga!

5 weken proefpakket Ashtanga Yoga

ter kennismaking

This class will held in English

start woensdag 8 juni 2022 – 19:00-20.15 uur

Bouw aan je spierkracht, je conditie en tegelijktijdig aan de flexibiliteit van je spieren, gewrichten & je mind. Creëer meer rust in je hoofd en in je dagelijkse leven. Laat je lichaam lekker zweten tijdens deze 75 minuten Ashtanga Yoga sessie. Een heerlijke afsluiter van je dag!

De les bestaat uit een vaste reeks houdingen en de docent telt en begeleidt je door de practice. Sanskriet tellen en namen van de āsana’s zullen worden benoemd. Door de vaste sequence zul je op een gegeven moment in een staat van meditatief bewegen komen. We richten ons op het vergroten van kracht, flexibiliteit en een rustige gemoedstoestand. Verwacht te zweten, zowel door de fysieke oefening als door een focus op de vrije ademhalingstechniek met geluid (gebaseerd op de Ujjayi Pranayama) die het lichaam opwarmt.

SERIES

Er zijn 6 series in Ashtanga Yoga, maar tijdens onze lessen richten we ons alleen op de eerste “Primary Series”, ook wel bekend als Yoga Chikitsa. We synchroniseren adem met beweging (vinyasas), en er is veel aandacht voor de “Tristana”-methode. Deze methode bestaat uit drie delen: correcte ademhaling door gebruik te maken van een vrije ademhalingstechniek met geluid gebaseerd op de Ujjayi-ademhaling, gericht op precieze kijkpunten, dristi genaamd, en yoga houdingen, genaamd āsana’s, terwijl je de bandha’s (energie sloten) gebruikt.

Tijdens de lessen maken we ook gebruik van twee traditionele chants: de openings- en sluitings mantra van Ashtanga. Deze chants zijn een manier om dankbaarheid te uiten voor de lijn waarvan Ashtanga afkomstig is, en om vrede en geluk voor iedereen op aarde op te roepen.

Onze Ashtanga Led lessen worden gegeven in de ware traditie van Ashtanga Yoga. Alle lessen staan ​​open voor studenten van elk niveau, hoewel een gemiddeld niveau van fysiek uithoudingsvermogen wordt aanbevolen. Iedereen is anders, dus we zullen ons richten op het op een veilige manier uitvoeren van houdingen, door middel van een juiste alignment.

Twijfel je? neem dan gerust contact met ons op om te overleggen.

Startdatum: 8 juni 2022

Dag: Woensdag

Tijd: 19:00-20:15 uur

Datums: 8/6, 15/6, 22/6, 29/6, 6/7 2022*

Tarief: € 55,00

Docent: Desirée Aerts

Deze les wordt in het Engels gegeven.

Aanmelden:

Beperkt aantal plekken beschikbaar

Geen abonnementskosten, geen verplichtingen.

*controleer de aangegeven datums goed. Datums kunnen niet gewisseld worden, het volgen van de lessen tijdens dit proefpakket kan enkel op de aangegeven datums.

Wat is Ashtanga Yoga & welke voordelen geeft Ashtanga Yoga?

Ashtanga Yoga is een systeem van āsana’s (houdingen) die met elkaar verbonden zijn door een “flow” van bewegingen die bekend staat als vinyasa. Vinyasa is een gesynchroniseerde ademhaling en beweging. Dit is de basis van onze Ashtanga Yoga practice.

Tijdens onze begeleide les word je door de Ashtanga Half Primary Series (een vaste reeks poses) geleid door de docent, die je naar Navasana’s halverwege punt van de reeks leidt. De les bestaat uit een vaste reeks houdingen en de docent telt en begeleidt je door de practice. Sanskriet tellen en namen van de āsana’s zullen worden benoemd. Door de vaste sequence zul je op een gegeven moment in een staat van meditatief bewegen komen. We richten ons op het vergroten van kracht, flexibiliteit en een rustige gemoedstoestand. Verwacht te zweten, zowel door de fysieke oefening als door een focus op de vrije ademhalingstechniek met geluid (gebaseerd op de Ujjayi Pranayama) die het lichaam opwarmt.

Enkele belangrijke punten wat Ashtanga Yoga voor jouw lichaam & geest kan betekenen;

 • Totale body work-out
 • Vermindert stress
 • Stimuleert een betere bloedsomloop
 • Reinigt/ detoxt je huid en het lichaam
 • Betere circulatie van je organen
 • Remt het verouderingsproces
 • Vermindert (rug) klachten
 • Maakt je lichaam flexibeler
 • Sneller herstel bij (top) sporters, renners en fietsers
 • Betere prestaties bij krachttraining en andere sport vormen
 • Kalmeert de mind-set
 • Gaat depressie tegen
 • Toevoeging wanneer je in een afval procedure zit
 • Geeft je een gelukkig en fijn gevoel
 • Maakt je lichaam krachtiger en strakker
 • Opbouw en ontwikkeling van je buikspieren
 • En nog heel veel meer, kom het zelf ervaren!