Proefpakket Verwarmde Calming Yin & Restorative Healing 28C

Hot Yin Yoga - Lively Yoga Maastricht

Proefpakket
Verwarmde Calming Yin & Restorartive Healing

start donderdag 5 oktober 10:30-11:45 uur

Geniet van deze speciale actie in de maand oktober om kennis te kunnen maken met de Verwarmde Calming Yin & Restorative Healing.

Een fijne les waarbij de Yin elementen gecombineerd worden met Restorative (rust). Een les waarbij je jezelf de ruimte kunt geven om in totale ontspanning en rust te mogen komen en gaat observeren wat er nu echt omgaat in de binnenwereld tijdens een houding.

Bij de Yin Yoga gaan we opzoek naar een meridiaan strekking ( energiebanen in ons lichaam) en bij de Restorative zoeken we de volledige rust op. Dit alles in een therapeutisch verwarmde ruimte die ook heel wat voordelen biedt voor onze gezondheid.

Alle materialen van kussens tot ontspannende lavendel oogkussens zijn aanwezig in de studio om de poses zo comfortable mogelijk te maken. Enkel dien je een eigen mat ( je kunt deze ook in de studio aanschaffen) en twee handdoeken voor de hygiene van de kussens mee te brengen.

De les wordt afgesloten met een kopje thee. 

 

 Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga, waarbij de uitdaging op een andere manier geaccentueerd wordt dan bij yang yoga. Yin yoga werkt op het dieper gelegen bindweefsel, oftewel Fascia, ten opzichten van de yang yoga vormen die op de bovenste spierlagen werken. Om het dieper gelegen bindweefsel te kunnen verlengen oftewel rekken, zullen we ons lichaam de ruimte, rust en mogelijkheid ‘moeten’ geven om deze diepere lagen ook daadwerkelijk te kunnen bereiken.

Wat is Restorative Yoga?

Restorative Yoga is een methode ontwikkelt om gemak en comfort te creëren in een houding die ontspanning en gezondheid faciliteren

Restorative, het woord zegt het al; restoratief, herstellend, herstellende yoga.

Tijdens Restorative Yoga ligt de focus vooral op de volledige ontspanning. Daar waar je bij Yin Yoga gaat zoeken naar de strekking/blokkade waaraan je wilt werken en de kussens gebruikt om je lichaam hierbij zo veel als mogelijk te kunnen ondersteunen, ga je bij Restorative Yoga de kussens gebruiken om de volledige ontspanning op te zoeken. Door het drukke (Westerse) leven en het gewend zijn te functioneren vanuit ons hoofd in plaats vanuit ons hart, zijn wij heel goed in onszelf voorbij lopen. Restorative Yoga is een methode ontwikkelt om gemak en comfort te creëren in een houding die ontspanning en gezondheid faciliteren. Om tot een diepe ontspanning te komen heeft je lichaam en je geest tijd nodig. Restorative houdingen worden gemiddeld 10 tot 20 minuten vastgehouden.

Therapeutische warmte

Deze les wordt gegeven in een warme ruimte van circa 25/30C. Lees hier meer over de positieve werking van de therapeutische warmte. De warmte geeft meer ruimte aan de spieren en het bindweefsel om te kunnen ontspannen. Tevens geeft de warmte ook een ultiem ontspannen gevoel voor lichaam en geest.

Praktische informatie

Lesdag: Donderdagochtend 10:30-11:45 uur
Datums: 5/10, 12/10, 19/10, 26/10 2023
Kosten: 59,00 euro
Docent: Kelly Hamers