Detox workshop

Workshop ‘The do’s and the don’ts’ van detox & ontgiften inclusief Hot Detox Restorative Yoga les 28◦C

Op zaterdag 26 mei staat er een nieuwe workshop op de planning waarbij de aandacht gelegd wordt op gezonde voeding, detox en ontgiften. We willen steeds meer gezonder, maar vooral ook bewuster gaan leven door middel van yoga maar ook gezonde voeding. Maar hoe weet je nu wat goed is voor jouw lichaam en waarom zijn er steeds meer mensen om je heen die over detoxen en ontgiften praten? Om hierin meer duidelijkheid te creëren worden in deze workshop de volgende onderwerpen besproken aanvullend met een Hot Detox Restorative Yoga les;

  • Ontgiften is voor iedereen gezond, maar waarom? Ook als je al een slank postuur hebt?
  • Wat is de zin en onzin van crash diëten zoals bijvoorbeeld sap vasten.
  • De meest belangrijkste voedingmiddelen die vermeden dienen te worden bij een ontgifting.
  • Hoe zet je de juiste voeding in om meer energie en meer vitaliteit te verkrijgen?
  • De link tussen voeding en yoga, hoe beïnvloeden deze elkaar?

Daarnaast zullen er richtlijnen gecreëerd worden voor gezonde voeding, en hoe je in het dagelijkse leven gezonde gewoontes kunt vormen, zowel voeding gerelateerd als niet voeding gerelateerd. Dit om de vitaliteit en ontgifting te bevorderen. Ook wordt er besproken hoe het lichaam zichzelf ontgift en hoe we deze processen op natuurlijke wijze kunnen ondersteunen.

Programma indeling:

14:45 uur Ontvangst

15:00 uur Start van de lezing

16:00 uur Sap ronde + kleine pauze

16:15 – 17:30 uur Hot Detox Restorative Yoga

17:30 uur Afsluiting met een heerlijk kopje thee

Hot Detox Restorative Yoga

De lezing en de detox yoga les wordt verzorgd door Roos. Yoga en op holistische wijze gezond en positief leven zijn twee van haar grootste passies. Ze heeft haar bachelor afgerond in psychologie en volgt momenteel een master Sociale en Gezondheids Psychologie. Naast haar interesse voor yoga en welzijn werkt zo ook als natuur voedingsadviseuse. Door de kennis en ervaringen die ze heeft kan ze yoga mooi combineren met de holistische gezonde levenswijze.

 

Restorative Yoga is een rustige, herstellende en ondersteunende yogavorm. Dit komt in grote lijnen overeen met Yin Yoga. Restorative Yoga is vooral gericht op de ontspanning waarin Yin Yoga vooral werkt op het losmaken van blokkades en spanning op de diepere weefsels. Deze Restorative Yoga zal plaatsvinden in een infrarood voorverwarmde ruimte van circa 28 graden. Deze warmte heeft als voordeel dat het lichaam optimaal kan ontspannen, maar ook dat er door de transpiratie een reinigingsseffect geactiveerd wordt in het lichaam maar ook in de geest. Het thema ‘detox’ staat centraal en hierop zullen ook de poses op worden aangepast om het optimale uit de les te kunnen halen.

 

Aanvullende informatie;

Datum: Zaterdag 26 mei 2018

Tijd: 15:00 – 17:30 uur

Prijs: Leden € 32,50 Niet- Leden € 35,00 (Wanneer de betaling ontvangen is wordt de plek definitief gereserveerd)

Locatie: Lively Yoga Studio

Adres: Louis Loyensstraat 5, 6221 AK Maastricht

Studio: Studio 2, Hot Yoga Studio

Aanmelden: Info@livelyyoga.com

Zelf mee te brengen: 2 handdoeken. Matten en materialen zijn aanwezig