YIN YOGA WORKSHOP

MOEDERDAG SPECIAL

              Vrijdagavond 10 mei 19.00-21.00 uur

De lente – Het hout element – de lever en de galblaas
          Marieke Vliegen – assistente van Jo Phee Yinspiration

VOOR DEZE WORKSHOP IS GEEN ERVARING VEREIST EN IS TOEGANKELIJK VOOR IEDEREEN. OOK IS DEZE WORKSHOP EEN MOOIE KENNISMAKING VOOR DE YIN YOGA EN CHINESE GENEESKUNDE OPLEIDING DIE MARIEKE IN JUNI GAAT GEVEN BIJ LIVELY YOGA.

Dit keer zal de Yin Yoga workshop van Marieke plaatsvinden op vrijdagavond. Wellicht een mooi Moederdag cadeau om samen te komen genieten van deze bijzondere avond en informatie.

Bij yin yoga staat de kracht van overgave en het voedende aspect van energie terug geven aan jezelf centraal. Een moment van opladen. Het staat in verbinding met moeder aarde die ons draagt en voedt terwijl de yang energie in verbinding staat met de meer actieve energie behorende bij de lucht.

Door houdingen langer vast te houden met ondersteuning van o.a kussens, zink je in een staat van meditatie terwijl je spierkracht loslaat en je ontspant in de gebieden van je lichaam die van nature minder mobiel zijn; je bindweefsel, pezen en gewrichten. Om je lichaam gezond te houden is het belangrijk om ook aan die gebieden aandacht te geven.

In je bindweefsel vindt je volgens de traditionele Chinese geneeskunde energiebanen, meridianen genoemd, die door het hele lichaam lopen en verbinding maken met je organen. Dit zijn dezelfde energiebanen waar in de acupunctuur mee wordt gewerkt. Naast acupunctuur is het aanbrengen van een stretch of compressie een manier om de energiestroom te beïnvloeden. Zo kan het zijn dat je met een stretch in je been de energie behorende bij je lever stimuleert. Hoe dit werkt zal in de workshop naar voren komen.

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde kan de energie in je lichaam uit balans raken door invloeden van binnenuit, maar ook vanuit je omgeving. Zo hebben de seizoenen invloed op de balans van de elementen in je lichaam. De energie kunnen we onder andere helpen reguleren middels de yin practice. In deze workshop zal de nadruk liggen op het zoeken naar balans van je hout element. De houdingen richten zich op het openen van de heupen, het gebied waar de meridianen van de lever en galblaas lopen. De energie die door deze meridianen stroomt hoort bij het hout element en de lente. Dit in combinatie met hartopeners, zodat je klaar bent om al het goeds en de nieuwe potentie van het voorjaar te mogen ontvangen.

We starten met een lange yin practice en sluiten af met een meridianen nidra, welke je liggend ondergaat en je met jouw aandacht energie door de meridianen begeleidt. Dit is tevens een mooie afsluiting van jouw dag, om zo jezelf voor te bereiden om in alle rust de avond en de nacht in te gaan.

Een moment voor jezelf waarbij je in diepe ontspanning je lichaam een handje helpt tijdens de wisseling van seizoenen.

We sluiten af met een heerlijk kopje thee en iets lekkers.

Verdere informatie
Datum: Vrijdagavond 10 mei
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Prijs: Leden: € 30,00 Niet- leden € 35,00
Matten, props en andere materialen zijn aanwezig in de studio.
Het meenemen van 2 handdoeken is verplicht voor deze workshop

Reserveren via: Info@livelyyoga.com

Locatie
Lively Yoga
Louis Loyensstraat 5
6221 AK Maastricht
043- 311 85 08