YIN YOGA WORKSHOP DE NAZOMER 2018 Lively Yoga

YIN YOGA WORKSHOP
TUSSENSEIZOEN, DE NAZOMER, TIJD OM TE AARDEN

Hoe creëren we balans in het aarde element?
ZONDAG 9 SEPTEMBER 11:00 – 13:00 UUR

Op zondag 9 september is Marieke terug met de volgende editie van de yin workshop sessie. Dit keer zal de nadruk liggen op de nazomer en het aarde van ons lichaam en geest.

Bij yin yoga staat de kracht van overgave en het voedende aspect van energie teruggeven aan jezelf centraal, een moment van opladen. Het staat in verbinding met moeder aarde die ons draagt en voedt terwijl de yang energie in verbinding staat met de meer actieve energie behorende bij de lucht.

Door houdingen langer vast te houden met ondersteuning van o.a. kussens, zink je in een staat van meditatie terwijl je spierkracht loslaat en ontspant in de gebieden van je lichaam die van nature minder mobiel zijn; je bindweefsel, pezen en gewrichten. Om je lichaam gezond te houden is het belangrijk om ook aan die gebieden aandacht te geven.

In je bindweefsel vindt je volgens Traditionele Chinese Geneeskunde energiebanen, meridianen genoemd, die door het hele lichaam lopen en verbinding maken met je organen. Dit zijn dezelfde energiebanen waarin bij de acupunctuur mee wordt gewerkt. Naast acupunctuur is het aanbrengen van een stretch of compressie een manier om de energiestroom te beïnvloeden. Zo kan het zijn dat je met een stretch in je been de energie behorende bij de nieren stimuleert. Hoe dit werkt zal in de workshop naar voren komen.

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde kan de energie in je lichaam uit balans raken door invloeden van binnenuit, maar ook vanuit je omgeving. Zo hebben de seizoenen invloed op de balans van de elementen in je lichaam. De energie kunnen we onder andere helpen reguleren middels yin practice. In deze workshop zal de nadruk liggen op het zoeken naar balans van het aarde element. De nadruk zal liggen op houdingen die horen bij de meridiaan van de maag en de milt. De energie die door deze meridianen stroomt hoort bij het element aarde en de nazomer. De nazomer wordt in de Chinese Geneeskunde gezien als een op zichzelf staand seizoen.

We starten met een lange yin practice en sluiten af met een Meridianen Nidra. De Meridianen Nidra gebeurt liggend, waarbij je met je aandacht energie door de meridianen begeleid. Dit brengt je dat je gerust en met nieuwe energie je dag vervolgt.

Een moment voor jezelf waarbij je in een diepe ontspanning je lichaam en geest een handje helpt tijdens de wisseling van de seizoenen.

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk. Kennis, en ervaring is niet nodig en indien je deze wel hebt is het een mooie aanvulling ter verdieping. De workshop vindt plaatst in de eerste studio. De opvolgende winter yin  yoga workshop zullen plaats gaan vinden in de infrarood verwarmde ruimte. Heerlijk warm met de koude dagen straks

Datum: Zondag 9 september
Tijd: 11:00 – 13:00 uur
Prijs: Leden € 25,00 Niet-leden € 30,00
Aanmelden: Info@livelyyoga.com
Matten en props voor deze les zijn aanwezig.
Graag 2 handdoeken meenemen

Locatie:
Lively Yoga
Louis Loyensstraat 5, 1ste etage
6221 AK Maastricht
043- 311 85 08