WORKSHOP

YIN YOGA VROUWEN

GEZONDHEID 

ZONDAG 4 OKTOBER 2020

10:00 – 12:00 UUR

MARIEKE VLIEGEN

 

HET RESERVEREN VAN DEZE WORKSHOP KAN DOOR OP DEZE LINK TE KLIKKEN

In deze Yin Yoga Workshop geven we extra aandacht aan de energie banen, (meridianen) die zorgen voor optimale gezondheid van ons vrouwelijke, yin lichaam. Je nieren, milt en lever spelen een belangrijke rol in de hormoonhuishouding, energielevel, vruchtbaarheid en je cyclus volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Je wordt begeleid door een lange yin sessie die je door houdingen neemt die de energiestroom behorende bij deze organen stimuleert terwijl je wordt voorzien van interessante ‘yinsides’ over vrouwengezondheid. Ook verweven we acupressuur in de practice.

Yin opent je lichaam, stilt je gedachten en verwarmt je hart. Een moment voor jezelf om in alle rust op te laden en de eenheid in de lagen van je zijn te ervaren. Geschikt voor jong en rijp in lichaam, geest en practice.

Wat is Yin Yoga?

Bij yin yoga staat de kracht van overgave en het voedende aspect van energie terug geven aan jezelf centraal. Een moment van opladen. Het staat in verbinding met moeder aarde die ons draagt en voedt terwijl de yang energie in verbinding staat met de meer actieve energie behorende bij de lucht.

Door houdingen langer vast te houden met ondersteuning van o.a kussens, zink je in een staat van meditatie terwijl je spierkracht loslaat en je ontspant in de gebieden van je lichaam die van nature minder mobiel zijn; je bindweefsel, pezen en gewrichten. Om je lichaam gezond te houden is het belangrijk om ook aan die gebieden aandacht te geven.

In je bindweefsel vindt je volgens de traditionele Chinese geneeskunde energiebanen, meridianen genoemd, die door het hele lichaam lopen en verbinding maken met je organen. Dit zijn dezelfde energiebanen waar in de acupunctuur mee wordt gewerkt. Naast acupunctuur is het aanbrengen van een stretch of compressie een manier om de energiestroom te beïnvloeden.

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde kan de energie in je lichaam uit balans raken door invloeden van binnenuit, maar ook vanuit je omgeving. Zo hebben de seizoenen invloed op de balans van de elementen in je lichaam. De energie kunnen we onder andere helpen reguleren middels de yin practice.

De practice wordt afgesloten met een welverdiende eindontspanning met erna een kopje thee.

Verdere informatie

Datum: zondag 4 oktober 2020

Tijd: 10:00 – 12:00 uur

Docent: Marieke Vliegen
Prijs: Leden € 32,50 Niet-leden € 35,00
Zelf meebrengen: 2 handdoeken
Matten, kussens/props en andere materialen zijn aanwezig in de studio voor deze workshop
Reserveren: www.livelyyoga.com

Locatie
Lively Yoga
Louis Loyensstraat 5
6221 AK Maastricht – 043 – 311 -85 08 – www.livelyyogacom